Informasjon om Brunhodereirmøll
Se
- Forvinger brune med uregelmessige brune flekker
- Bakvingene lyse og gulgrå
- Lange hårfrynser langs bakkanten av vingene
- Vingespenn 11-17 mm
- Larven er hvit med mørkt hode
Biologi og atferd
I naturen i Norge finnes brunhåret husmøll sør i Trøndelag, men de finnes over hele landet i innemiljøer. Brunhårede husmøll forbindes oftest med fuglereir eller steder hvor det samles dyrerester, og de trives i hønsehus. Larvene lever av rester av hud, hår, hud eller pels, men har også blitt observert i lagrede vegetabilske produkter. Voksne er nattaktive, og utendørs observeres de fra mai til september. Generasjonstiden er relativt langsom, og derfor finnes de kun i stort antall mot slutten av en eggproduksjonsperiode.
Skadebilde
Brunhattemøll er av liten økonomisk betydning, men arten har i noen tilfeller blitt funnet som skadedyr på lær, i stoff og hos utstoppede dyr. I hønsehus og fjøs (gjerne spurvereir) kan de dukke opp i store mengder og da kan de være til irritasjon og oppfattes som et skadedyr.
Forebygging og kontroll
Fjern matbunnen for larvene
Kilde: Fhi.no
Trenger du råd eller hjelp med skadedyrproblemer i hjemmet ditt? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.
Vil du ha hjelp med Brunhodereirmøll?
Kontakt gjerne oss i Skadedyr Norge dersom du har behov for hjelp med Brunhodereirmøll. Skadedyr Norge har bred kunnskap om mange skadedyr, krypdyr, insekter og andre dyr. Derfor kan vi hjelpe med det meste.
Vi i Skadesyr Norge har erfaring og kompetanse med skadedyrbekjempelse. Blant annet hjelper vi med rotter, mus, veggedyr, skjeggkre, vånd, sølvkre, Brunhodereirmøll og mye mer.