Maur er typiske bakgårdsskadedyr som kan ødelegge hagen din og gjøre uterommet ditt utfordrende. Ingen vil gå på piknik eller leke ute når muligheten for å bli forstyrret av maur er stor!

Mens insektmidler er et alternativ, kan de forårsake mer skade enn nytte. Sprøyting av giftige kjemikalier på bakken kan skade deg, familien din og kjæledyrene dine. Videre vil slike kjemikalier sannsynligvis skade dine dyrebare hageplanter.

Heldigvis finnes det flere utmerkede naturlige alternativer, hvorav ett er kaffegrut. Hvis du drikker kaffe, lager du sannsynligvis nye kverner hver dag. I stedet for å kaste dem ut, bruk disse grunnene til god bruk!

Hvordan avviser kaffegrut maur?

Kaffegrut kan ta motet fra maur, men de vil ikke drepe dem. Noen maur nyter lukten og smaken av kaffe. Hvis du drysser kaffe på bakken, kan noen arbeidsmaur plukke den opp og transportere den bort.

Kaffe, på den annen side, forvirrer disse arbeidsmaurene, og får dem til å miste luktsporet. Den overveldende aromaen fjerner effektivt det etablerte duftsporet som maurene krever for å returnere til kolonien. Når en arbeidsmaur snubler over kaffegrut, «glemmer» de hvordan de skal reise hjem. Så de har en tendens til å vandre rundt til de til slutt dør. Derfor vil mange maurarter unngå kaffegrut som pesten.

Hvordan holde maur unna med kaffegrut

Det er enkelt å bruke kaffegrut for å avvise og holde maur unna, men det er noen måter å optimalisere effektiviteten på.

Vi anbefaler alltid å bruke brukt kaffegrut. Den tørre kaffen du nettopp fikk i butikken vil ikke strekke til. Varmt vann forsterker aromaen til kaffen, noe som gjør den ekstremt irriterende for maur.

Et beskjedent dryss med kaffegrut vil ikke være like effektivt når du avviser maur. Selv om lysspredning kan skape en generell «no-go-sone», kan duften være for subtil til å fraråde alle maur. Bruk store mengder brukt kaffe for best resultat.

Siste tanker

Selv om kaffegrut er effektive til å avvise disse insektene, dreper de dem ikke. Det er bare en langvarig historie fra lenge siden. Kaffegrut kan drive maur bort fra sitt nåværende reir og migrere andre steder. Det er derfor mange tror at begrunnelsen dreper maur. De er likevel fortsatt til stede. Forhåpentligvis har de flyttet til et sted hvor de ikke vil være til sjenanse!

Maur kan teknisk sett konsumere kaffegrut. Som tidligere nevnt vil noen om mulig bringe grunnen til reiret. Kaffe frastøter maur så godt fordi det forvirrer luktesansen deres og eliminerer duftspor. Men hvis mauren ikke bruker noe av dette for å reise hjem, kan den bringe den tilbake til reiret og spise den senere. Den delikate konsistensen er ideell for spredning i hele kolonien.

Det er viktig å bruke kaffegrut strategisk. Du kan holde maur ute av hagen din eller til og med utvikle en duftbarriere for å holde dem ute av en struktur. Kaffegruten vil imidlertid ikke direkte drepe maurene. Det er derfor en profesjonell anbefales for å behandle maurproblemet ditt. Hos Hero Skadedyrkontroll har vi erfaringen og ekspertisen til å bli kvitt maur i hjemmet eller bedriften din. Kontakt oss i dag!