For de som er i ferd med å kjøpe eller selge et hjem, vil du sannsynligvis motta en boliginspeksjonsrapport som beskriver tilstanden til ulike boligkomponenter, systemer og strukturer. Under denne prosessen kan du komme over muligheten for en Wood Destroying Organism (WDO)-inspeksjon. I Florida krever boliglångivere som banker, kredittforetak og andre ofte at boliger får en «ren helseerklæring» fra termitter og andre vedødeleggende organismer. Dette er en viktig inspeksjon som vil avdekke eventuelle synlige insektangrep eller soppinfeksjoner som utgjør en trussel mot treverket i hjemmet ditt.

Hva er vedødeleggende organismer?

Vedødeleggende organismer, også kjent som WDO, er typisk termitter, men kan også være vedborende biller og/eller treråtnende sopp.

Termitter

Termitter er skadedyr som vi er kjent med, men håper å aldri se i våre hjem. Disse insektene er vanskelige å bli kvitt når de først er etablert og kan forårsake betydelig skade på hjemmet ditt. Florida er hjemsted for mange forskjellige arter av termitter, inkludert tørrved, underjordiske og Formosan termitter. En art, tørrved-termitten, vil infisere trekonstruksjoner i boliger, og skape skade fra innsiden og ut.

Trekjedelige biller

Vedborebiller inkluderer pulverstolpebiller og gamle husborer. Ikke så vanlig som termitter, kan disse trekjedelige skadedyrene forårsake betydelig skade på hjemmet ditt hvis de ikke blir funnet i tide. De kan til og med påvirke ikke-trestrukturer, kjedelige gjennom gips, plast og til og med myke metaller som kan dekke underliggende tre.

Tre-råtnende sopp

Å oppdage treråte i hjemmets struktur er vanligvis et resultat av nedbør eller en rørlekkasje i hjemmet. Dessverre, når soppene begynner å råtne veden, er det vanskelig å redde det. Den beste planen er å finne ut hvor fuktkilden begynte og fikse problemet før mer skade er gjort.

Hva skal jeg gjøre videre?

Når en WDO-inspeksjon er nødvendig for å flytte inn eller ut av et hjem, er vårt eiendomsteam på McCall klare til å hjelpe deg med dine inspeksjonsbehov. Vi vil yte eksepsjonell service for å finne ut hvor problemet er og sørge for at en løsning blir laget for å beskytte hjemmet ditt.

Vi håper å gi en «ren helseerklæring» for å lette sinnet ditt under dette trinnet i flytteprosessen. Sørg for å ringe oss, og vårt eiendomsserviceteam kan gi deg en WDO-inspeksjonsrapport.