veggedyrs livssyklus

Veggedyr er sleipe – du skjønner kanskje ikke at du har blitt bit etter én på grunn av bedøvelsen og antikoagulasjonsmidlet den kan injisere etter mating. Noen dager senere vil bittene se ut som et myggstikk og begynne å klø eller bli irriterende. Da kunne feilene ha multiplisert seg.

Fullvoksne veggedyr er små, rødbrune og vingeløse insekter med ovale kropper. De har en livssyklus som kan utvikle seg raskt og få dem til å spre seg hvis du ikke utrydder dem. Fortsett å lese for mer informasjon om gjennomsnittlig livssyklus for veggedyr.

Etappe: Egg

Som de fleste insekter, begynner en veggedyrs livssyklus som et egg. Et enkelt egg kan være på størrelse med et knappenålshode, knapt synlig for øyet. Noen ganger legges veggedyregg i klynger, som kan være lettere å få øye på. Hvert enkelt egg er perlehvitt i fargen og vil være merket med en øyeflekk hvis det er mer enn fem dager gammelt. Et egg vil klekkes mellom 4-12 dager og begynne nymfestadiet av sitt liv.

Trinn to: Nymfe

Etter at insekten klekkes, vil den umiddelbart begynne å mate og vokse til den første moltenymfen. En nymfe vil passere gjennom flere molter før den modnes. For å fortsette å vokse gjennom disse stadiene, må en nymfe fortsette å mate. Hvert blodmåltid vil ta rundt 5-10 minutter, og det er derfor de bor i områder der folk sover eller ligger stille i lengre perioder.

En nymfe er større enn egget sitt, men mindre enn en voksen. Den er gjennomskinnelig gul og kan virke usynlig for det blotte øye hvis den ikke har spist nylig.

Trinn tre: Voksen

Når nymfen har matet minst en gang i hver molt, vil den bli voksen. Voksne veggedyr trenger kanskje bare én fôring per uke for å overleve, men de kan leve fra fire måneder til et år uten blodmåltid, avhengig av forholdene.

Generelt kommer voksne veggedyr i en rekke størrelser. Hvis de ikke mates nylig, vil disse insektene virke lange og ovale, men etter en nylig fôring kan de være ballonglignende med rødbrune langstrakte trekk. En veggedyr har seks ben og to antenner. Den vil reise med en muggen lukt produsert av kjertlene på undersiden.

En voksen veggedyrhun kan legge mange egg i løpet av ett liv. Og dermed fortsetter syklusen. Som et resultat, hvis du mistenker at du har veggedyr, er det viktig å finne en bedrift som er kvalifisert til å fjerne dem for deg.

Ikke la veggedyrene bite – ring Pestech i dag

Veggedyr er vanskelig å kontrollere, da de raskt kan formere seg i det skjulte. Den beste måten å drepe en veggedyr på er å la fagfolk håndtere den. Våre utryddere hos Pestech er opplært til å søke etter veggedyr og bruke våre skadedyrkontrolltjenester på de vanskeligste stedene de gjemmer seg – fra vinduer til sengerammer til skap. Hvis du mistenker et veggedyrangrep, kontakt oss for å planlegge inspeksjonen din og motta svar innen 24 timer.