Termitter er en av de mest ødeleggende skadedyrene som kan infisere hjemmet ditt. De lever av tre og kan forårsake omfattende skade på strukturen og utseendet til huset ditt, noe som resulterer i tusenvis av dollar i eiendomsskadekostnader. I Florida er termitter spesielt aktive og utbredte på grunn av det varme og fuktige klimaet. Derfor er det viktig å vite hvordan man oppdager tegn på termittskader og iverksetter tiltak før det er for sent.

Her er noen vanlige termitttegn å se etter i ditt hjem i Florida:

  • Slamrør: Dette er tynne tunneler laget av jord og termittskitt som underjordiske termitter bruker for å reise fra reiret til matkilden. Du kan finne dem på ytter- eller innerveggene, langs fundamentet eller i krypkjelleren til hjemmet ditt. Slamrør er et vanlig tegn på underjordiske termitter som bare trives under bakken. De bruker disse gjørmerørene som en måte å få tilgang til og ødelegge tre over bakken.
  • Treskader: Termitter spiser ved fra innsiden og ut, og etterlater seg uthulede deler eller gallerier. Du kan legge merke til tre som høres hult ut når du banker på det, eller som har sprekker, hull eller blemmer på overflaten. Du kan også se termittskitt, eller Frass, som ser ut som små pellets eller sandkorn, i eller rundt det skadede treverket. Avføring er et tegn på termitter av tørrved. Dette er en termittart som trives over bakken og som ofte infiserer tremøbler eller inventar i et hjem.
  • Svermer: Termitter svermer vanligvis om våren eller sommeren, når bevingede reproduktive termitter forlater reirene sine for å finne en make og starte en ny koloni. Du kan se svermer av flygende termitter rundt hjemmet ditt, eller finne kasserte vinger på vinduskarmer, dørkarmer eller andre områder hvor de kan ha kommet inn eller ut.
  • Boblende maling: Termitter kan forårsake skade på treverket og gipset bak malingen din, og få den til å boble, flasse eller sprekke. Dette kan tyde på en termittangrep eller en vannlekkasje som kan tiltrekke seg termitter.

Ikke la termitter ødelegge hjemmet ditt og sjelefreden din. Hvis du merker noen av disse tegnene på termittskade i ditt hjem i Florida, bør du kontakte et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma så snart som mulig. De kan inspisere hjemmet ditt for termitter og gi deg de beste behandlingsalternativene for å eliminere dem og forhindre fremtidige angrep.