Hva er sporadiske inntrengere?

Begrepet sporadiske inntrengere er en oppsamlingsgruppe for skadedyr som invaderer hjem fra tid til annen fordi værforholdene utenfor blir fiendtlige til deres overlevelse.

Hvilke typer skadedyr faller inn i denne gruppen?

Sporadiske inntrengere inkluderer bokseldre, tusenbein, sirisser, øretvister, marihøner, tusenbein, pillbugs, skorpioner, sølvfisk, snegler, springtails og stink bugs, for å nevne noen.

Når på året er sporadiske inntrengere mest aktive?

Sporadiske inntrengere er aktive året rundt og tilbringer mesteparten av tiden sin utendørs. Imidlertid har huseiere en tendens til å legge merke til dem oftere inne i høstsesongen fordi de leter etter et sted å overvintre.

Kan sporadiske inntrengere skape problemer?

inntrengende skadedyr

Selv om sporadiske inntrengere kan gå inn i strukturer i stort antall, er de ofte ikke annet enn en irriterende plage. Imidlertid er det noen få spesifikke skadedyr som kan forårsake ikke-helserelaterte problemer. Stink bugs er skadelig for landbruksnæringen fordi de ødelegger avlinger. Boxelder insekter og marihøner kan utstråle en defensiv væske når de knuses som kan gi flekker på gardiner, gardiner, klær og andre stoffer. Sølvfisk infiserer papir, spesielt tapeter, bøker og konvolutter, så disse materialene kan bli skadet over tid.

Hva kan en huseier gjøre for å forhindre sporadiske inntrengere?

Sporadisk inntrengerkontroll bør begynne med eliminering av fuktige havneplasser rundt omkretsen av hjemmet, som løvhauger, mulch og gjengrodd vegetasjon. Huseiere bør forsegle mulige inngangspunkter til boligen med en silikonmasse av god kvalitet, og være spesielt oppmerksom på sprekker i fundamentet, bruksrør og trefasjer. Skadede skjermer på dører og vinduer bør også repareres. For mer informasjon om forebygging, sjekk ut disse fem tipsene for å holde sporadiske inntrengere ute av hjemmet.

Hvordan blir man kvitt sporadiske inntrengere?

Å oppdage en stinkende insekt på veggen eller en tusenbein som kryper over gulvet er vanlig. Huseiere kan bruke en støvsuger for å bli kvitt disse sporadiske inntrengerne. Vakuumposen bør kastes når du prøver å bli kvitt stinkende insekter fordi lukten ellers kan trenge gjennom området. Det er imidlertid viktig å forstå at en invasjon av skadedyr raskt kan bli til et angrep hvis det ikke gjøres noe. Hvis du opplever en tilstrømning av sporadiske inntrengere rundt i hjemmet, kontakt en autorisert skadedyrspesialist for å behandle problemet på riktig måte.