Veggedyr har blitt reisens boogieman.

Disse små, blodsugende insektene trives i kjølige, mørke områder, og lager ofte reir der folk tilbringer mesteparten av timene hjemme – i sengen. Følgelig er steder som hoteller og herberger spesielt utsatt for å bli hotspots for disse skumle krypene til å spre seg til nye områder.

Det er imidlertid ikke den eneste måten veggedyr kan finne en vei inn i våre oppholdsrom. I denne bloggen vil vi bryte ned 3 av de vanligste måtene veggedyr kommer inn i hjemmene, hvordan du kan forhindre dem fra å reise tilbake med deg, og hva du skal gjøre hvis de havner i hjemmet ditt.

Tre vanlige gjemmesteder for veggedyr

Brukte gjenstander

Selv om vi tenker på veggedyr som bare bor i madrasser på grunn av deres navnebror, kan disse skadedyrene enkelt gjøre hjemmet sitt i alle typer møbler og klær. På grunn av dette kan det være risikabelt å kjøpe brukte gjenstander.

Før du tar med deg brukte møbler hjem, er det viktig å inspisere delene nøye. Veggedyr er bittesmå og mørkfarget, noe som kan tillate dem å gjemme seg i de mange folder og sprekker i tøyet. Sørg for å sjekke under eventuelle puter, støvtrekk og lommer nøye.

Brukte klær bør umiddelbart vaskes på varme etter at de er kjøpt. Selv om rengjøring av møbler kan hjelpe deg med å finne veggedyr, kan det hende at det ikke dreper noen – veggedyr er motstandsdyktige mot mange kjemikalier og vann. Ofte er den eneste sikre måten å kvitte et møbel på veggedyr på profesjonell hjelp.

Offentlige områder og transport

Veggedyr reiser ofte fra sted til sted på folk, så det er mulig at noen som bruker offentlige ressurser uten å vite det kan bringe veggedyr til det området hvis skadedyret festet seg til bagasjen eller klærne deres. Sitteplasser på offentlig transport, biblioteker eller kaffebarer kan bli et sted for angrep og forurensning.

Selv om det er nesten umulig å unngå disse områdene, finnes det måter å redusere risikoen for å bringe hjem uønskede besøkende. Hvis du har tilbrakt lengre perioder i offentlige sitteplasser, bør du vurdere å skifte klær og dusje når du kommer hjem. Hold skitne klær adskilt fra rene klær og vask dem deretter med varmt vann.

Husgjester

Det er ikke uvanlig å være uvitende om en veggedyrangrep før dens senere stadier, når bitemerker på kroppen og synlige flekker på madrassen begynner å vises. På grunn av dette kan husets gjester være uvitende om at de bærer veggedyr til et nytt sted. Det finnes imidlertid måter å redusere risikoen mens du har gjester.

Be gjestene fjerne skoene og la dem stå ved inngangsdøren. Hvis de har en frakk, heng den på et sted som ikke berører andre klær eller sengetøy, som en ryddet del av et skap eller en tilgjengelig krok på baksiden av en dør. Hvis en gjest overnatter, sørg for å vaske alt sengetøy med varmt vann etter at de drar, og foreta en grundig sjekk av madrassen for veggedyr som kan ha hoppet på den.

Har du veggedyr? Ring McCall.

Til tross for vår beste innsats, skjer veggedyrangrep. Og når de gjør det, er McCall Service her for å hjelpe. Med våre utprøvde utryddelsesteknikker for både bolig- og kommersielle områder, gir vi deg tryggheten tilbake.

Lær mer om vår tjenester for eliminering av veggedyr og be om et gratis tilbud i dag!