Når du oppdager et insekt i hjemmet ditt, har du vanligvis ikke tid eller omfattende kunnskap til å identifisere det. Din første reaksjon kan være å bli kvitt det. Når du oppdager en feil i hjemmet ditt – spesielt hvis det er noe som ser ut som en vannfeil – er det viktig å se godt på det og se hva det egentlig er.

Hvorfor vite forskjellen mellom tyske kakerlakker og vannbugs?

Å vite forskjellen mellom en tysk kakerlakk og en vannbug vil hjelpe deg med å finne ut hva du skal gjøre videre. Mens vannbugs kan gi et smertefullt bitt, er de ikke giftige for mennesker. Tyske kakerlakker har på sin side allergener som kan forårsake astma. De har også med seg skadelige bakterier som kan forårsake sykdom ved inntak.

Tyske kakerlakker kan ofte forveksles med vannfeil. Hvis du imidlertid har et kakerlakkproblem, bør du ringe en profesjonell tjeneste for å få problemet løst så snart som mulig.

Hva er tyske kakerlakker?

Den tyske kakerlakken har en liten, flat, oval kropp og et skinnende, læraktig ytre som vanligvis er farget lysebrunt. Den har lange, trådlignende antenner som stikker ut fra hodet og to mørke striper nedover ryggen. Selv om de har vinger, foretrekker den tyske kakerlakken å løpe fremfor å fly.

Disse kakerlakkene liker å leve i mørke, fuktige omgivelser – kjøkken, soverom og bad er alle sannsynlige steder for tyske kakerlakker å hekke i. De kan finne veien inn i hjemmene ved å feste seg til matposer, ryggsekker eller noe annet som noen tar med seg inn i huset.

Når de først er inne, kan tyske kakerlakker skape mange problemer. Bortsett fra å bringe inn sykdommer og skadelige allergener, kan de også være svært skadelige for gjenstander i hjemmet ditt og til og med den grunnleggende strukturen til selve huset. Tyske kakerlakker spiser stort sett alt som har en slags næringsverdi – de har et variert kosthold som spenner fra bøker til veggedyr.

På grunn av deres farge og lignende utseende, er tyske kakerlakker og vannbugs lett å forveksle. Kakerlakker kan imidlertid være mye mer skadelig for hjemmets struktur og menneskene som bor inne, så det er viktig å vite de subtile forskjellene mellom de to. For å oppdage disse subtile forskjellene, må du også kjenne til de unike egenskapene til en vannbug.

Hva er vannbugs?

Vannbugs er vanligvis brun eller brun i fargen, rundt to tommer lange med en oval kropp, fire ben og to korte antenner. Som navnet tilsier, liker disse insektene å leve i vann. De liker ikke å bli holdt og vil ofte bite hvis de håndteres av mennesker. Interessant nok regnes ikke vannbugs som skadedyr. Mesteparten av tiden vil de søke å leve utendørs.

De er også jegere av andre insekter. Ved å bruke snabelen og et kraftig flytende enzym, lammer vannbugs byttet sitt for å konsumere dem.

Selv om de har en ond jaktrekke, er vannfeil bare en fare for insekter og bærer ikke den typen allergener og bakterier som tyske kakerlakker gjør. Av denne grunn er vannbug ikke så mye av en fare som kakerlakker, selv om de fortsatt kan være nervøse å se rundt i huset ditt.

Mesteparten av tiden vil vannfeil ha blitt tiltrukket av hjemmet ditt av store vannmasser utenfor – herfra kan de komme inn ved et uhell.

Tyske kakerlakker kan derimot finne det de trenger for å overleve i hjemmene. Mange ganger vil de oppsøke de kjølige, fuktige områdene i hus å hekke i. Herfra kan de spre allergener og skadelige bakterier. De kan se veldig like ut, men tyske kakerlakker er det langt farligere insektet å se i hjemmet ditt.

Kjerneforskjeller mellom vannbugs og kakerlakker

Når det gjelder å avgrense vannfeil fra tyske kakerlakker, se etter noen viktige forskjeller. Tyske kakerlakker og vannfeil vil avvike på noen få hovedegenskaper:

  • Antenner: Mens en vannbug har to kortere, stilklignende antenner, har tyske kakerlakker mye lengre antenner som strekker seg langt forbi hodet.
  • Flygning: Selv om tyske kakerlakker har vinger, vil de vanligvis ikke fly. Vannbugs gjør det derimot. Hvis du noen gang ser noe du trodde var en kakerlakkflue, er det en god sjanse for at det faktisk kan være en vannbug.
  • Habitat: Vannbugs lever i vann og kan ikke overleve lenge uten. Kakerlakker, selv om de har en tendens til å hekke på kjølige, fuktige steder, finnes kanskje ikke i vann. Dette er et tydelig tegn på at du kan ha å gjøre med en tysk kakerlakk.

Bruk egenskaper som antenner, flukt og habitater for å finne ut om et insekt er en tysk kakerlakk eller en vannbug. Hvis du finner ut at du har kakerlakker i hjemmet ditt, er det på tide å utvikle en strategi for å bli kvitt dem.

Utrydde vannbugs vs. kakerlakker

Prosessen for å bli kvitt vannfeil og kakerlakker er ganske lik. Vanligvis, når du tror du har oppdaget en vannfeil, er det faktisk en tysk kakerlakk, da disse er blant de vanligste skadedyrene i amerikanske hjem.

For å hjelpe med å utrydde dem, kan du se på å sette agnfeller. Likevel er det vanligvis mer effektivt å kontakte en profesjonell tjeneste som kan hjelpe deg med å ta hånd om insektproblemet ditt. Fagfolk vil snakke med deg om skadedyrproblemene du har hatt før de inspiserer eiendommen din og implementerer løsninger.

Med en profesjonell service kan du oppleve mange fordeler, som:

  • Bekvemmelighet: Å prøve å ta på seg utryddelse på egen hånd ofrer mye tid og energi. Profesjonelle skadedyrkontrolltjenester betyr på den annen side at du får tilbake den tiden og fokuserer på viktigere aspekter av livet ditt.
  • Effektivitet: Når du prøver å bli kvitt skadedyr på egenhånd, kan du stille spørsmål ved effektiviteten til taktikken din hele veien. En profesjonell har alle verktøyene, kunnskapen og erfaringen som trengs for å ta vare på skadedyrproblemet ditt effektivt. Du vil ha tillit til resultatene.
  • Sikkerhet: Når det gjelder skadedyr, bør sikkerhet være din høyeste prioritet. Tyske kakerlakker, selv om de ikke biter, kan bære farlige allergener og bakterier. For å beskytte deg selv og andre i hjemmet ditt, overlat utryddelsen til fagfolk som vet nøyaktig hva de gjør.

Ring Pestech for å ta vare på kakerlakkene eller vannfeilene dine

Hos Pestech tar vi oss av alle dine skadedyrbekjempelsesbehov. Vi er en familieeid bedrift som har eksistert siden 1989, og betjener New York og utover. Vi kan hjelpe deg med å inspisere hjemmet eller bedriften din og se hva den beste strategien for utryddelse vil være. Vi tilbyr en effektiv og praktisk måte å sikre at eiendommen din er fri for skadedyr. Kontakt oss i dag!

Ring Pestech for kakerlakker og vannbugs