Tøymøll vs teppebiller – hvordan bli kvitt dem?

Vinteren er over oss; alle forbereder klær som gensere, hettegensere, pels og annet ulltøy. Etter å ha lagret disse wearables i lang tid i en renset plastpose for å unngå tiltrekning av klesinsekter som tøymøll og teppebiller, er det endelig på tide å ta det ut.

Oops! Har du husket å gjøre det? Har klærne dine skadedyr? Hva kan du gjøre nå? Ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe deg med å eliminere disse klesinsektene med effektive kontrolltips. Tøymøll og teppebiller er de viktigste klesplaggene; her vil vi se forskjellene deres og hoppe til de kontrollerende metodene.

Fordi hver vanlig person trenger å lære faktorene, vanene og tingene som kan tiltrekke skadedyr og insekter til stedet deres på en slik måte, vil denne kunnskapen bidra til å unngå noen vanlige praksiser neste gang. Så la oss komme inn på emnet.

Tøymøll vs teppebiller

Identifikasjon

Klut møll

Klut møll

Disse tøymøllene finnes i gyllenbrun farge, og de voksne kan vokse fra 9,5 til 12 mm, og larvene deres blir 9,5 mm lange uten det brune hodet.

Teppebiller

Teppebiller

Teppebillene er vanligvis svartbrune, og noen arter vil ha gulhvite skjell på oversiden. Larvene deres vil være 3 mm lange, og de voksne kan bli opptil 6 mm lange.

Skader og synger

  • Det vil garantert være en tøy- eller teppemøll hvis du finner silkerør under kragen eller silkematter med glass eller hull i tøyet ditt. Du kan også finne hårklippet deres mens de skynder seg å gjemme seg.
  • Hvis du finner et større hull eller skader med larveskinn, er kluten din infisert av teppebille.

Metoder for å kontrollere og bli kvitt klesskadedyr

Metoder for å kontrollere og bli kvitt klesskadedyr

Før du bruker disse kontrollmetodene, må du bestemme om du trenger de infiserte klærne eller ikke. Dette vil hjelpe å skille varene og velge de tingene du trenger.

  • Bruk en støvsuger som har et HEPA-luftfilter som hjelper til med å fjerne alle skadedyr og insekter som fester seg til klærne dine.
  • Hvis klærne er vaskbare, vask dem umiddelbart og kjør dem i 10 minutter mer enn vanlig.
  • Sjekk oppbevaringsområdet ditt og rengjør det umiddelbart etter at du har tatt ut klærne.
  • Bruk profesjonelle pelsspesialister for effektiv rengjøring og oppbevaring hvis du har pels.
  • Sjekk og rengjør alltid oppbevaringsområdet før og etter oppbevaring av gjenstandene.
  • Hvis du foretrekker å oppbevare gjenstandene dine på ditt sted, prøv å oppbevare dem i en plastpose eller i en vakuumoppbevaringspose med en oksygenrenser.

Disse lagringspraksisene vil være nyttige for å unngå tiltrekning av skadedyr. I tillegg, hvis det allerede er noen skadedyr i klærne dine, vil det drepe dem og ikke oppmuntre til vekst av skadedyr.

Konklusjon

Ovennevnte er de beste metodene for å behandle klærne dine når du tar dem ut etter lang tid. Følg disse lagringsmetodene for å unngå tilstedeværelsen av skadedyr inne i hjemmet ditt. Ta kontakt med en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste hvis du ikke kan bli kvitt dem eller har et skadedyrangrep over en lengre periode.