Slik holder du maten din trygg mot vandrende skadedyr

Det virker som om alle tar frem melet og kakearkene rundt høytidene. Lukten av søtsaker fra kjøkkenet kan sette hele familien i høytidsstemning, men å ikke ha riktig oppbevaring av maten kan få festlighetene til å stoppe. Feil lagret mat kan tiltrekke seg skadedyr, og hvis det ikke kontrolleres, kan et lite problem bli til et angrep.

Det er mange typer skadedyr som kan tiltrekkes av en lekker pose med sukker i spiskammeret, for eksempel indiske måltidsmøll og handelskornbiller. Noen av disse skadedyrene er ganske ufarlige, men kan ødelegge maten og avbryte eventuelle planer om å bake en haug med informasjonskapsler.

Den beste måten å holde maten trygg, fersk og klar til å spise er å innlemme noen få enkle vaner i rutinen når du har med dagligvarer å gjøre.

rotter som søker mat

Inspiser maten

Skadedyr har kreative måter å komme seg inn i hjemmene våre på. Mange haiker i eller på dagligvareposer som har blitt lagt i bilen eller på bakken under transport. Å inspisere poser før du tar inn dagligvarer kan redde mat fra å bli ødelagt senere. Det er også en god idé å se over emballasjen til alle varer før du kjøper dem i butikken. Hvis en pakke er åpnet eller viser det minste tegn på skade, ikke kjøp den. For produkter som allerede er i hjemmet, sikt gjennom ingredienser og bokser for å sikre at de forblir skadedyrfrie mens de er lagret.

Kjøp riktig oppbevaring

Å kjøpe solide Tupperware-beholdere med sikre lokk vil være en god investering for lagret mat. Disse vil ikke bare holde pantryet ditt organisert, men det vil også beskytte maten din mot pantry-skadedyr og til og med små gnagere som kanskje leter etter et ekstra måltid. Alt av plast eller glass fungerer bra, så lenge det kommer med et tettsittende lokk.

Sjekk datoen

Enkelte bakeingredienser som brunt sukker eller natron blir kanskje ikke brukt resten av året. Mange av disse varene vil vare en stund, men det er god praksis å kaste mat som har passert utløpsdatoen som er trykt på etiketten. Gjør det til en vane med jevne mellomrom å sortere gjennom gamle ting i pantryet og kaste ut alt som har gått ut på dato eller stått åpent i lang tid.

Sørg for gode sanitærforhold

Ikke la søl sitte over lengre tid. Tørk umiddelbart opp eventuelle smuler eller søl fra benkeplater, bord, gulv og hyller, og kast søppel regelmessig i lukkede beholdere. Vurder også å tømme skapene med jevne mellomrom og rengjøre dem med såpe og vann for å bli kvitt eventuelle insekter som kan gjemme seg inni.

Mens høytiden er en stor tid for matlaging og baking, kan disse tipsene bidra til å holde maten din trygg mot skadedyr hele året. Forebygging av skadedyr er ideelt, men hvis du mistenker at du har et skadedyrangrep, kontakt en skadedyrspesialist med en gang.