Visste du at termitter forårsaker mer skade hvert år enn branner og vindstormer til sammen? Det er riktig.

Disse små skadedyrene forårsaker samlet rundt 2 milliarder dollar i eiendomsskade hvert år!

Det er IKKE en statistikk du ønsker å være en del av.

I stedet må du lære tegn på termitter å passe på. Å gjøre det vil holde deg, familien din og hjemmet ditt trygt i mange år framover. Les videre for å lære de fem beste advarselsskiltene på at termitter invaderer rommet ditt.

1. Du hører ting i veggene dine

Begynner du å høre lyder innenfor veggene dine? Du har ikke mistet det! Det er en god sjanse for at du hører termitter på jobb.

Det høres ut som noe rett ut av en skrekkfilm, men det er sant. Termitter er svært støyende skapninger. Hvis du trykker øret mot veggen, bør du kunne høre dem.

Arbeidstermitter vil være opptatt med å spise veden din, og du kan høre dem spise. Soldattermitter lager også mye støy på tre hvis de føler at faren er nær.

Forskere tror termitter bruker vibrasjoner som en form for ekkolodd. Hvis du hører bråk i veggene dine, kan det være termitter som prøver seg på neste måltid!

2. Tunneler og Frass

De neste tingene å se etter er tunneler og frass. Noen typer termitter bygger gjørmetunneler av jord, avføring og tre. Andre arter borer ut små hull i nærheten av selve treverket.

Hold øye med alle typer tunneler, hull eller inngangspunkter i treet ditt.

Frass er et fancy navn på termittskitt. Det ser ut som små svarte flekker eller striper. Frass kan også virke pulveraktig.

Noen termitter vil skyve frassen ut av hjemmene sine. Så du kan forvente å finne frass nær inngangen eller utgangen av reirene deres.

3. Treet ditt høres hult ut

Har du lagt merke til spon eller pellets på gulvet? Det er et tydelig tegn på at noe gumler på veden din.

Prøv å banke eller banke på treområdene dine. Hvis det høres hult ut, er det en god sjanse for at treverket allerede har termittskader.

4. Du ser hvite eller flygende maur

Ser du rare maur rundt huset ditt? Termittidentifikasjon er vanskelig. Disse insektene blir ofte forvekslet som maur.

Maur er imidlertid IKKE hvite eller gjennomskinnelige. Termitter er.

Det er noe som heter flygende maur, men en termitts vinger er forskjellige. En termitts vinger er begge like store. En maurs vinger vil ha ett stort sett og et mindre sett.

5. Vinger er overalt

Når termitter blir modne, kaster de vingene. Hvis du begynner å se vinger over hele hjemmet ditt, er det en god sjanse for at hjemmet ditt allerede er infisert.

Se etter disse vingene rundt hjemmets fundament, vinduskarmer og i nærheten av edderkoppnett.

Topptegn på termitter du ikke bør ignorere

Har du begynt å legge merke til noen av de ovennevnte tegnene på termitter? I så fall bør du ikke ignorere problemet. Du må få en ekspert ut for å identifisere og løse problemet ASAP.

Ellers risikerer du familiens hjem og helse.

Leter du etter en feilspesialist i Texas? Vi har deg dekket! Bruk vårt forespørselsskjema og klikk på «termittkontroll» for å kontakte ekspertene våre nå.