Hva er de små svarte insektene i huset mitt?

Hvis du har oppdaget små svarte insekter som kryper rundt i hjemmet ditt, og de biter ikke, og skallene deres er harde og skinnende, er de sannsynligvis teppebiller. Disse uvelkomne gjestene har runde kropper som måler bare 1/16 til 1/8 tommer lange.

Mens de fleste ser svarte ut, er noen flekkete, med flekker av brunt, rødoransje, gult og svart på en lysere bakgrunn. De er også dekket av bittesmå hår, men det kan du ikke se med det blotte øye. Larvene deres ligner små, lodne larver.

Bør jeg være bekymret for teppebiller?

Voksne teppebiller biter ikke mennesker. De lever av pollen eller nektar, men kan noen ganger invadere favorittmaten din – frokostblanding, mel og ris. Vanligvis forårsaker ikke voksne teppebiller skade på hjemmet ditt. Men det betyr ikke at de er uskyldige insekter. Hvis du oppdager et angrep, har du rett i å være bekymret.

Larven deres er den mest ødeleggende, og de spiser ikke det de voksne spiser av. De har en enorm appetitt og koser seg med keratinholdig mat, som er et animalsk protein som finnes i mange husholdningsartikler.

Disse skadedyrene vil gnage på tepper, gardiner, møbeltrekk, klær og bøker. Alt laget av fjær, hår, ull, silke og lær vil være mat for insektene. De vil også knaske på skittent syntetisk materiale hvis det er belagt med mat, olje og svette fra mennesker eller kjæledyr.

Bortsett fra å ødelegge gjenstander, kan teppebillelarvene også forårsake allergier. Noen mennesker er allergiske mot hårene på larvene. Du kan føle kløe eller ha utslett.

teppebille

Er det normalt å ha noen få teppebiller?

Det er ikke greit å sameksistere med noen få teppebiller. Hvis du tilfeldigvis legger merke til en enkelt teppebille, det være seg ormelignende larver eller en flygende voksen, ikke ignorer problemet. Ukontrollert kan disse små insektene bli skadedyr i hjemmet. Det er bare et spørsmål om tid før de begynner å skade klærne og stoffene dine.

Hva er tegnene på teppebiller?

Mens teppebiller er sjenerte dyr og lever i mørke, skjulte områder, etterlater de seg noen spor. Du vil legge merke til død hud siden de fjerner sin ytre hud flere ganger i løpet av sin ni måneder lange livssyklus.

De etterlater også svarte eller brune fekale pellets på størrelse med et sandkorn. Se etter dødt skinn og avføring på undersiden av tepper, i bunnen av garderoben og under møblene.

Du kan også legge merke til små sorte biller som sakte klatrer på vegger eller ligger døde i vinduskarmene. Et annet avslørende tegn på et angrep er at teppebiller har en tendens til å skade et enkelt, stort område på gjenstander, enten det er teppe, teppe, klut eller teppe.

Hvordan finner du et teppebillereir?

Voksne kommer vanligvis inn i hjemmene gjennom dører, vinduer eller nyklippede planter og blomster. De legger deretter omtrent 40 egg på steder der larvene deres vil ha konstant tilgang til mat. Det betyr at reirene deres vil være på eller i nærheten av ulltepper og tepper og gjenstander laget av pels, lær, dyrehorn, bein eller silke. Du kan også finne reir i nærheten av tørkede planteprodukter.

Hvordan blir jeg permanent kvitt teppebiller?

Den beste løsningen for å takle et lite angrep av teppebiller er å rengjøre områdene der insektene har en tendens til å leve. Legg infiserte gjenstander i vaskemaskinen og rengjør alt inne i skap og kommoder. Støvsug deretter gulvene, stoppede møbler, tepper og tepper grundig.

Når du støvsuger, sørg for at du beveger deg rundt møblene for å komme til alle de vanskelig tilgjengelige stedene. Tørk til slutt av alle matlagingsområder, kast forurenset mat og begynn å lagre frokostblandinger i lufttette beholdere.