Swarmer skadedyr

Svermere skadedyr er et resultat av reproduktive aktiviteter til høyt organiserte insektkolonier, bestående av ulike sosiale klasser. Svermerne blir konger og dronninger når de starter nye kolonier. Svermere blir plager for eiendomseiere når de forsøker å danne nye kolonier rundt hjem og bedrifter. Når du ser svermere, ta det som et varseltegn. Svermere er det første faretegnet på et større problem. I denne artikkelen skal vi se på svermeraktiviteten til fire forskjellige skadedyr – termitter, maur, veps og bier – og hvordan man kan forhindre angrep.

Termitter

Termitter er sosiale insekter som lever av cellulose, hvorav tre og bomull er de primære kildene. Det er flere termittklasser, inkludert soldaten, arbeideren, svermeren, kongen og dronningen. De to typene som huseiere møter er enten arbeidere eller svermere.

Arbeidere utgjør 90 til 98 % av termittkoloniene og er ansvarlige for å søke, bygge tunneler og ta vare på de unge. Svermere representerer den reproduktive kasten i termittsamfunnet. Når de utvikler vinger, drar de for å parre seg og starte en ny koloni. Etter parring og slått seg ned, blir termittparet kongen og dronningen av deres koloni. Huseiere oppdager oftest en termittangrep i svermesesongen. Til andre tider gjennom året forblir termitter skjult.

Termittsvermere er rundt 1/4-tommers til 3/8-tommers lange og varierer fra kullsvart til blek, gulbrun. Avhengig av utviklingsstadiet kan de også ha fire like store vinger. Arbeiderne er like store som svermere, har ingen vinger og er hvite eller grå.

Termitter forårsaker milliarder av dollar i skade på eiendom hvert år i USA. Mesteparten av denne skaden påvirker trekonstruksjoner i huset eller bygningen, men kan også omfatte bøker, filer, klær, isolasjon, svømmebassengforinger, filtreringssystemer og andre gjenstander som inneholder cellulose.

Du kan ha en termittangrep hvis du merker:

 • Kasserte vinger rundt en termittmatkilde, noe som indikerer at en ung koloni er i nærheten.
 • Gjørmelyrør i fundamenter, krypkjeller eller trekonstruksjoner.
 • Økte termittobservasjoner om våren, som er svermeresong for termitter.
 • Myke, skrapelyder på innsiden av veggen, mens soldattermitter «head-bang» for å varsle arbeidere om fare.

Hvis du har en termittangrep, er det beste du kan gjøre å ringe et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma. For å forhindre termittangrep og begrense spredningen av dem i mellomtiden, bør du:

 • Reduser fuktigheten i hjemmet ditt.
 • Fjern matkilder fra utenfor foundationen din.
 • Sørg for at vegetasjonen er i trygg avstand fra hjemmet ditt.

Maur

I likhet med termitter produserer maurkolonier flygende svermere. Disse flyvemaurene, eller svermermaurene, danner den reproduktive kasten til maurkolonier. Foruten disse likhetene, ligner svermermaur også på svermerermitter. Begge artene har fire vinger som kaster seg når de starter en ny koloni. De ser også like ut sett på avstand. Imidlertid er det noen kjennetegn mellom disse to svermerinsektene. For eksempel har termitter:

 • Rette antenner.
 • En bred midje som er jevn i bredden med kroppen.
 • Fire like store vinger.

I kontrast har maur:

 • Albuede eller knekkede antenner.
 • En tynn, sammenklemt midje med tre distinkte kroppsområder.
 • To store framvinger og to små bakvinger.

I motsetning til termitter, vil maur spise all mat de kan finne, spesielt hvis den er søt. Foruten å spise, tygger de også gjennom trekonstruksjoner når de bygger reir. Imidlertid forårsaker maur vanligvis mindre strukturell skade enn termitter. Skaden avhenger av antall reir og varigheten av angrepet. Maur presenterer flere matrelaterte problemer enn strukturelle skader. Et vanlig tegn på maurangrep er derfor stier som fører til og fra matkilder. Andre tegn inkluderer:

 • Små hauger med sagflis.
 • Hekker i små åpninger i veggen.
 • Myke raslelyder inne i veggen.

En standard maurkontrollmetode er å agn dem med sukkerholdige karbohydrater eller proteiner. Åtemetoden eliminerer effektivt små angrep eller holder større i sjakk. Du bør også holde matområder rene og forseglet, redusere fuktighet og blokkere potensielle tilgangspunkter. For å eliminere betydelige maurangrep, ring et skadedyrfirma.

Maur

Veps

Mens bekymringer for maur- og termittangrep dreier seg om hygiene, matødeleggelse og strukturelle skader, utgjør vepseangrep en betydelig trussel mot helsen din. Noen maur stikker mennesker, men stikkende veps utgjør en større trussel, spesielt for personer med allergi. Vepse-, hornet- og biestikk er ansvarlige for et årlig gjennomsnitt på 62 dødsfall i USA

Med vepseangrep er den primære bekymringen sosiale veps som papirveps, gule jakker eller hornets. Enslige veps som cricketjegere eller sikadedrepere bygger ikke fellesreir eller svermer. Sosiale veps svermer for reproduksjon i høstmånedene når det ikke er noen reir eller larver å beskytte. De svermer også for å forsvare reiret når noen eller noe forstyrrer det.

Sosiale vepsekolonier varer bare ett år. De bygger reir fra bunnen av hvert år etter at arbeiderveps dør og befruktede dronninger overvintrer. Hanndronene som befrukter dronningene dør også etter parring. Alle vepsebol fremstår som papiraktige, bestående av tyggede trefibre og spytt. Hver sosial vepstype har unike egenskaper å se etter.

 • Papirveps: Disse vepsene er slanke og 3/4 til en tomme lange, alt fra rødoransje til mørkebrune. Dronninger er ikke mye større enn arbeiderveps. De lager ofte reir på loft, låver, garasjer, bod og trær.
 • Gule jakker: Gule jakkearbeidere er knallgule med svarte striper og er en halv tomme lange. Dronningene har færre striper og er større, rundt 3/4-tommers lange. De fleste gule jakker bygger reir under bakken eller i beskyttende hulrom.
 • Hornets: Hornets med skallet ansikt er en guljakkevariant som bygger reir i luftrom. De er svarte med noen få hvite flekker og striper og varierer fra 5/8-tommers til 3/4-tommers lange.

Siden veps utgjør betydelige trusler mot helsen din, er en skadedyrkontrolltjeneste det sikreste alternativet for å håndtere angrep, spesielt hvis reiret er i et område med mye trafikk. For å forhindre angrep av vepsebol:

 • Hold dører og vinduer lukket.
 • Plasser vepseavvisende planter rundt hjemmet ditt.
 • Fjern matkilder rundt verandaen din.
 • Forsegl søppeldunker og sprekker i fundamentet og loftet.
 • Dekk til hull i bakken.

Bier

Det er lett å forveksle bier med veps. Imidlertid har de forskjellige funksjoner og egenskaper. Bier er pollinatorer, mens veps er rovdyr. Bier spiser pollen og nektar fra blomstrende planter, mens veps lever av ulike leddyrinsekter.

Honningbier er gyllenbrune med svarte striper og flate vinger og er omtrent en halv tomme lange. Humler er uklare, svarte og gule og varierer fra mindre enn en halv tomme til en tomme lange. Bier har også bakbein for å bære pollen.

Videre stikker bier sjelden mennesker med mindre de føler seg provosert. Likevel er brodden deres smertefull og farlig for personer med allergi mot giften.

Honningbier svermer når koloniene deres blir overfylte på slutten av våren til forsommeren. De hekker i beskyttede hulrom i trær, bygningsvegger og lignende områder. Humler har lignende reproduksjonsaktivitet som veps, med en parringssesong på sensommeren. Etter parring forblir de befruktede dronningene i dvale gjennom vinteren til de starter en ny koloni om våren. Humler hekker under jorden.

Selv om bier er mindre farlige enn veps, vil de ikke nøle med å stikke inntrengere hvis de føler seg truet. Som sådan er biereirangrep et problem. I tillegg til å sette helsen din i fare, avgir de også lukt fra gjærende honning, andre skadedyr og døde bier. For å forhindre angrep av biereir, forsegle hull og sprekker i bygningen din med tetnings- eller trådskjermer. For fjerning, leie en skadedyrkontrolltjeneste for den beste angrepsplanen.

Eliminer Swarmer-skadedyr med Pestech denne våren

Eliminer Swarmer-skadedyr med Pestech denne våren

Uansett hvilken svermerangrep du har, er det sikreste og mest effektive alternativet å ansette fagfolk innen skadedyrbekjempelse. Hvis du oppdager svermere skadedyr i bygningen din denne våren, ring Pestech for en befaring! Våre skadedyreksperter har ekspertkunnskap og erfaring i å oppdage og eliminere svermere skadedyr.