Vanlige tegn på gnagerangrep

Mange forbinder det kalde været med høye varmeregninger, strømbrudd og andre relaterte problemer, men gnagerangrep bør også legges til denne listen over vinterproblemer. Faktisk fant en undersøkelse fra skadedyreksperter at 45 prosent av gnagerproblemer oppstår om høsten og vinteren. Siden nå er tiden på året da mus og rotter har en tendens til å bevege seg innendørs på jakt etter mat, vann og ly, er det viktig å være klar over tegnene på gnagerangrep. Skadedyrekspertene har satt sammen følgende liste for å finne ut om hjemmet ditt faktisk er infisert av gnagere.

rotteskitt rundt i rommet

Hva du skal se etter

Avfall: Å finne mus eller rotteskitt rundt i hjemmet er et av de vanligste tegnene på gnagerangrep. Huseiere kan også finne museskitt under vasker, inne i tyggede pappesker, langs fotlister og på toppen av veggbjelker. Museavføring kan bære skadelige bakterier, overføre alvorlige sykdommer som salmonella og Hantavirus, og utløse allergier. Mus er i stand til å produsere mer enn 50 avføring om dagen, så umiddelbar fjerning ved hjelp av vernehansker er nøkkelen til å holde familien trygg mot de potensielle helsetruslene som disse dyrene utgjør.

Gnagemerker: Gnagere kan forårsake alvorlig eiendomsskade ved å tygge gjennom nesten alle typer materialer – inkludert plast- og blyrør – for å få mat eller vann. Husmus og rotter er også kjent for å gnage på ledninger bak vegger, noe som kan øke risikoen for brann i hjemmet. Det er nødvendig å holde et våkent øye for gnagemerker rundt huset, da dette er et tydelig tegn på gnagerangrep.

Reder: Gnagere foretrekker å hekke i mørke, bortgjemte områder hvor det er liten sjanse for forstyrrelse. Husmus, spesifikt, liker å bygge reirene sine av strimlede papirprodukter, bomull, emballasjematerialer, veggisolasjon og tekstiler. Hvis du ser disse materialene spredt rundt i hjemmet, kan det være på tide å ringe inn en autorisert skadedyrspesialist for å utføre en inspeksjon.

Spor eller gnidningsmerker: Rotter har en tendens til å etterlate mørke fett- eller smussmerker langs vegger og gulvplanker når de følger en sti gjennom hele hjemmet mellom reiret og maten. Hold øye med disse gnidemerkene, som faktisk er forårsaket av rottens fete pels.

Merkelige lyder: Å høre merkelige lyder i veggene, spesielt om natten, kan være litt bekymringsfullt. Sjansen er stor for at disse lydene kan tilskrives en familie av gnagere som suser rundt i huset, mellom veggene og oppe på loftene. Gnagere er spesielt glad i loft fordi de gir mørke, bortgjemte steder for å bygge reir. Dessverre er loft blant rommene i et hjem som lett blir oversett under skadedyrsikringsprosessen. Sørg for å holde dette området godt ventilert og tørt, og velg å lagre eventuelle familiearvestykker i forseglede plastbeholdere i stedet for pappesker.

En ekte gnager: Mus kan avle raskt, så hvis du ser én mus i huset, er det sannsynlig at andre leker gjemsel. Faktisk kan en kvinnelig husmus føde et halvt dusin babyer hver tredje uke. Det er mange mus!

Hvis du gjenkjenner noen av disse tegnene på en gnagerangrep, ikke rot rundt! Gnagere er ikke bare en plage; de kan formere seg raskt og er kjent for å spre mer enn 35 sykdommer. De er også i stand til å tygge gjennom gips og til og med elektriske ledninger i hjemmet, noe som øker risikoen for en potensiell brann. Det beste du kan gjøre i tilfelle et angrep er å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å inspisere hjemmet og anbefale et riktig behandlingsforløp.