Enkle forebyggingstips du kan gjøre i dag for å bli kvitt maur

Hvis du aldri har møtt maur i huset, kontoret eller skolen, regn deg selv blant de heldige få. Men hvis du er som folk flest, har du kjempet en god del av kampene mot dette irriterende skadedyret – enten det er et rede av fortausmaur i garasjen din eller en parade med luktende husmaur som marsjerer over kjøkkenbenken din.

svarte maur

Maur er den plagsomme skadedyr nummer én. Med mange arter som forekommer i landet og noen typer kjent for å angripe hjem og andre strukturer, er det ikke overraskende at så mange mennesker rapporterer å ha problemer med denne skadedyren.

Det er imidlertid noen enkle grep som huseiere kan ta for å redusere sjansene for utilsiktet å invitere maur inn i hjemmet ditt.

1. Kjenn de populære hangoutene

Det er nok ikke overraskende å høre at maur oftest angriper kjøkken. Tross alt er kjøkkenene fulle av mat og vann, alt maur (så vel som alle andre skadedyr) trenger for å overleve. Bad, soverom, stuer, kjellere, innvendige vegger og i/rundt klimaanlegg og varmeenheter er også kjent for å tiltrekke seg maur.

2. Eliminer vannkilder

Å redusere fuktighet og stående vann rundt hjemmet ditt kan bidra langt for å forhindre maur. Reparer utette rør, og kontroller rutinemessig under vasker for områder med fuktighet. Vurder å bruke en avfukter i fuktige kjellere, krypkjeller eller loft. Utenfor må du sørge for at nedløp og takrenner fungerer som de skal slik at vannet renner bort fra boligens grunnmur.

3. Eliminer matkilder

Å holde kjøkkenet ryddig vil bidra til å motvirke maur fra å komme innendørs. Tørk ned disker og fei gulv regelmessig for å eliminere smuler og rester fra søl. Oppbevar mat i lukkede skadedyrsikre beholdere, og oppbevar moden frukt i kjøleskapet. Tørk av klebrige krukker, spesielt alle som inneholder honning, sirup, brus eller andre søtsaker. Til slutt, bruk lokk på søppelbøtter og kast søppel regelmessig.

4. Ikke gi rabatt på kjæledyrene dine

Katter, hunder og andre kjæledyr kan utilsiktet invitere maur inn i hjemmet ditt. Mat- og vannskålene deres er et lokkemiddel for skadedyr, så sørg for å holde kjæledyrskålene rene og rydde opp i matsøl eller vann umiddelbart. Velg å lagre tørr kjæledyrmat i en forseglet plastbeholder i stedet for papirposene de ofte kommer i, som maur og andre skadedyr lett kan få tilgang til. Inspiser hunde-/kattedører for å sikre at skadedyr ikke kan komme gjennom. Husk at maur kan passe gjennom selv de minste åpningene.

5. Blokker av eller eliminer tilgangspunkter

Ta deg tid til å inspisere utsiden av hjemmet ditt for enkle tilgangspunkter. Trær og busker bør trimmes vekk fra hjemmet, da grener kan gi maur motorveier innendørs. Forsegle eventuelle sprekker og sprekker på utsiden av hjemmet med silikonmasse, og vær spesielt oppmerksom på områder der bruksrør kommer inn.

6. Ikke gå alene

Uten riktig trening og verktøy kan det å kjempe mot maur være en oppoverbakke kamp. Hva verre er, en infestasjon kan fortsette å vokse hvis den ikke blir riktig behandlet. Noen arter av maur kan forårsake alvorlig skade på eiendom (som snekkermaur) og andre (som brannmaur) kan utgjøre helsetrusler for familien din. Selv arter som anses som plagsomme skadedyr (som luktende husmaur) kan forurense maten.

Så hvis du finner maur i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrspesialist med en gang. De vil være i stand til å identifisere maurarten, oppdage sannsynlige inngangspunkter og bestemme et effektivt behandlingsforløp.