Sprø, rare, men sanne veggedyrfakta

Hvis du følger nyhetene og har sett all oppmerksomheten veggedyr har fått de siste årene, tror du kanskje at du vet alt som er å vite om dette skadedyret: De lever av mennesker mens de sover, de forårsaker kløende, røde nupper og de er vanskelige å bli kvitt! Men disse irriterende insektene har mange hemmeligheter som du kan bli overrasket over å lære. Sjekk ut disse rare og sprø veggedyrfakta!

kakerlakk

Fakta #1: Veggedyr kan leve hvor som helst.

Når de fleste tenker på veggedyr, tenker de på hoteller. Men sannheten er at veggedyr kan trives i eneboliger, leiligheter, sykehus, studenthjem, kontorbygg, skoler, busser, tog, kinoer, butikker og omtrent hvor som helst hvor mennesker er. Faktisk, ifølge «Bugs without Borders»-studien, rapporterer 89 prosent av skadedyrprofesjonelle at de behandler veggedyrangrep i eneboliger, og 88 prosent rapporterer å behandle veggedyrangrep i leiligheter/leiligheter. Respondentene rapporterer også om andre fellesområder, med 67 prosent som behandler veggedyrangrep på hoteller/moteller, 35 prosent i sovesaler på college, 9 prosent på ulike transportmåter, 5 prosent i vaskerom og 4 prosent på kinoer.

Fakta #2: Veggedyr er ikke bare byboere.

I motsetning til hva mange tror, ​​er veggedyr ikke bare i store byer eller land i tredje verden. De finnes i alle 50 stater. NPMAs «Vegelus i Amerika»-undersøkelse fant at 17 prosent av de spurte rapporterte å ha veggedyr i nordøst; 20 prosent i Midtvesten; 20 prosent i Sør; og 19 prosent i Vesten. Imidlertid er forekomsten av veggedyr tre ganger høyere i urbane områder enn i landlige områder på grunn av faktorer som større befolkningsstørrelse, leilighetsbolig og økt mobilitet, som bidrar til rask spredning og avl av veggedyr.

Fakta #3: Veggedyr er hardføre.

Disse skadedyrene kan leve i flere måneder uten blodmåltid. Dette betyr at de kan dvele lenge i møbler, vesker og kofferter til de er i nærheten av en menneskelig vert igjen. I tillegg kan veggedyr overleve temperaturer på nesten frysepunktet til 122 grader. På grunn av dette er veggedyr ikke et skadedyr som kan behandles med DIY-tiltak. Profesjonell skadedyrkontroll er den mest effektive måten å behandle et angrep på.

Fakta #4: Veggedyr er smarte.

Som et overlevelsesinstinkt er veggedyr unnvikende. De vet å holde seg ute av syne på dagtid, gjemme seg i madrasssprekker, springfjærer, fotlister, bak elektriske bryterplater, i bilderammer og til og med bak tapeter. Men om natten frister karbondioksidet vi puster ut dem ofte ut av gjemmestedene.

Fakta #5: Veggedyr er metodiske.

Veggedyr har et forutsigbart fôringsmønster. Når en veggedyr finner en vert, vil den vanligvis mate seg i 5 til 10 minutter til den er påfyll. Noen ganger blir mønsteret med veggedyrfeeing spøkefullt referert til som frokost, lunsj og middag, da biter ofte finnes i et mønster. Men bitemerkene de etterlater seg – ofte i klynger eller på rad på eksponert hud på brystet, armene eller bena – er tydelige tegn på veggedyrangrep.

Fakta #6: Veggedyr kan ha en grad i anestesiologi.

Folk lurer ofte på hvorfor en bitende veggedyr ikke vekker den menneskelige verten når den spiser. Svaret er at komponenter i veggedyrspytt fungerer som et bedøvelsesmiddel og fremmer økt blodstrøm på bittstedet, noe som gjør matingsprosessen rask og nesten smertefri.

Etter fôring flytter veggedyr til bortgjemte steder og gjemmer seg i 5-10 dager. I løpet av denne tiden mater de ikke, men fordøyer i stedet måltidet, parer seg og legger egg.

Hvis du har en veggedyrangrep, ikke prøv å behandle den alene. Ta i stedet kontakt med en autorisert skadedyrspesialist som er opplært i veggedyrs (unike, ofte sleipe) vaner. De vil kunne inspisere hjemmet ditt og anbefale et effektivt behandlingsforløp.