Når de fleste tenker på edderkopper som kan utgjøre en trussel mot mennesker, tenker de sannsynligvis på den svarte enken, som er beryktet for sin røde timeglassmerking og smertefulle bitt. Men en annen edderkoppart, kjent som den brune eneboeren, kan også utgjøre alvorlige helsetrusler. Denne edderkoppen er mindre kjent for mange amerikanere fordi de, som navnet antyder, foretrekker å forbli ute av syne. Imidlertid møter mange huseiere brune eneboer oftere i høstmånedene, når de kommer inn i hjemmene våre og søker ly fra det kaldere været.

Identifisering av brune eneboeredderkopper

Brune eneboeredderkopper er brune til mørkebrune i fargen, og mellom ¼ og ½ tommer lange. Som alle edderkopper har de åtte ben og en rund kropp. De fleste brune eneboer edderkopper har også en mørkere, fiolinformet markering på ryggen.

Brune ene-edderkopper lever av små levende byttedyr som insekter. Utenfor er brune eneboer-edderkopper vanligvis funnet rundt steiner, brukskasser og vedhauger eller under bark. Innendørs kan de finnes i ethvert uforstyrret område, for eksempel inne i esker, blant papirer, i klær og sko som sjelden brukes, under møbler eller i sprekker som fotlister og vinduslister. Skap, loft, krypkjeller og kjellere er de vanligste gjemmeområdene.

brun edderkopp innendørs

Forstå trusselen fra Brown Recluse Edderkopper

Brune ene-edderkopper er ikke aggressive av natur og løper vanligvis i dekning når de blir forstyrret. Imidlertid er disse edderkoppene kjent for å bite når de føler seg fanget. I mange tilfeller blir en person bit når de uvitende forstyrrer en brun eneboer, for eksempel mens de flytter oppbevaringsbokser i en kjeller eller tar på seg et klesplagg som har en edderkopp som gjemmer seg.

Både kvinnelige og mannlige brune edderkopper kan bite og injisere gift, noe som gjør dem til en fare for mennesker. Bittet føles vanligvis ikke, men resulterer i en stikkende følelse, etterfulgt av intens smerte som utvikler seg så lenge som seks til åtte timer senere. En liten blemme utvikler seg vanligvis ved bittstedet, og området rundt kan bli hovent. Dødt vev rundt bittet kan skrelles bort og føre til et dypt, åpent sår som kan ta tre eller flere uker å gro, noe som resulterer i tett arrvev. Rastløshet, feber og søvnvansker er vanlige symptomer.

Giften som injiseres under et bitt kan føre til en alvorlig allergisk reaksjon, spesielt hos barn, eldre og de med eksisterende medisinske tilstander. Hvis du mistenker at du eller et familiemedlem har blitt bitt av en brun eneboer-edderkopp, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Det er ingen anti-gift tilgjengelig for å motvirke den giftige giften fra det brune eneboer-edderkoppbittet, men en lege kan foreskrive smertestillende medisiner og antibiotika for å forhindre at bittet blir infisert. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med plastisk kirurgi for å rette opp skremmende.

Forebyggende

Så hva kan du gjøre for å forhindre at brune ene-edderkopper tar bolig i hjemmet ditt? For å begynne, inspiser utsiden av hjemmet ditt for små åpninger eller hull, og vær spesielt oppmerksom på områder der bruksrør kommer inn i hjemmet. Forsegle slike åpninger med en silikonlim for å forhindre at edderkopper og andre insekter kommer inn.

Stable ved minst tjue fot fra hjemmet ditt og fem tommer opp fra bakken, for å avskrekke edderkopper fra å gjemme seg i skogen. Det er lurt å bruke hansker når du flytter veden, og inspisere den nøye før du bringer den inn.

Oppbevar klær og sko i plastbeholdere og rist ut alle klær som har ligget i en kurv, på gulvet eller i oppbevaring før du bruker dem. Vær ekstra forsiktig når du håndterer gjenstander som ikke brukes ofte, for eksempel støvler, baseballvotter, skøyter og hansker.

Hvis du mistenker at du har blitt bitt av en brun eneboer edderkopp, søk omgående legehjelp. Hvis du mistenker at du har en brun eneboer-edderkoppangrep, kontakt en autorisert skadedyrspesialist. Ikke prøv å håndtere edderkoppene på egen hånd.