Plantetyper som enkelt kan tiltrekke seg insekter

Når du tenker på utendørs, bør du legge vekt på dekorative og trivelige planter. Plantene i hagen kan tiltrekke seg nytteinsekter og farefremkallende skadedyr, det er viktig å vite hva slags plante du bruker. Ikke alle planter vil tiltrekke seg skadedyr og insekter, noen planter er effektive nok til å frastøte skadedyr som mygg og andre fluer i ditt område, og det er noen planter som bare kan tiltrekke seg de nyttige insektene. I denne artikkelen skal vi diskutere typer planter som kan tiltrekke seg insekter.

Plantetyper som enkelt kan tiltrekke seg insekter

Det er mange planter som kan tiltrekke seg skadedyr og insekter, men ikke alle insekter er skadelige. Her vil vi diskutere de 3 beste plantene som vil tiltrekke seg insekter som er ufarlige og gunstige for hagen og hagen din.

Løvetann

Løvetann

Løvetann regnes ofte som ugress, selv om de er ugressarter, er de ikke skadelige for plenen din. Disse ugressene kan tiltrekke seg nyttige insekter som harlekinmarihøner og honningbier og er effektive til å avvise skadelige insekter.

Ringblomster

Ringblomster

Ringblomster er vakre blomster; de er populære for sine livlige farger og estetiske tilnærming. Disse plantene er kjent for sin frastøtende faktor, de kan frastøte mygg og bladlus. Bladlus er mikroorganismer som kan skade planters helse og vekst ved å overføre sykdommer.

Ringblomster er sterke nok til å holde disse bladlusene unna, og de kan også tiltrekke seg bier som er nyttige i pollinering og vegetasjon.

Sitrongress

Sitrongress

Sitrongress er en av de mest dyrkede plantene i mange hager på grunn av dens naturlige insektavstøtende egenskaper. De brukes til å tilberede eterisk olje som kan brukes som myggmiddel.

Planter og ugress som tiltrekker seg skadedyr

Ovenfor er de 3 beste plantene som er nyttige for å avvise farlige skadedyr, men du bør være oppmerksom på plantene som gir plass til å komme inn på stedet ditt. Her er noen av de vanlige plantene og ugresset som oppmuntrer til tilstedeværelsen av skadedyr,

  • Frukt og grønnsaker
  • Roser
  • Peoner
  • Ådsler blomster
  • Kløver

Dette er plantene som lett kan tiltrekke seg skadedyr, hvis du har disse plantene i hagen eller plenen din, prøv å fjerne dem. Du kan også investere i planter som er nyttige for å avvise skadedyr for å opprettholde integriteten til hagen din.

Hvordan avskrekke skadedyr fra hagen din?

Hvordan avskrekke skadedyr fra hagen din

Bortsett fra å investere i nyttige planter, er det mange måter å avvise skadedyr i hagen din,

  • Prøv å fjerne alt overflødig ugress og gress
  • Bruk essensielle oljer som geranium, sedertre og kanelbark
  • Trim gresset riktig og regelmessig
  • Vanning er en viktig prosess som bidrar til å dyrke plantene dine sunne
  • Unngå overdreven vanning og fuktighet

Konklusjon

Ovennevnte er noen av de vanlige metodene for å avskrekke skadedyr i hagen din. Jeg håper du kanskje forstår forskjellen mellom planter som kan tiltrekke og frastøte skadedyr. Bruk denne informasjonen for å unngå tilstedeværelse av skadedyr i hagen eller plenen din. Hvis angrepet er så høyt, prøv å investere i en profesjonell skadedyrbekjempelse, hvor fagmannen kan hjelpe deg med å bli kvitt dem.