For noen er en av de mest tiltalende tingene med vinter mangelen på insekter. Mens mesteparten av myggen, flåtten og stikkende insekter har forsvunnet, er springhaler en skadedyr som kan bli funnet som hopper rundt i et nytt lag med nedfallen snø. Springtails, også kjent som snølopper, er små hexapoder som bruker et protein i kroppen som gjør at de kan overleve tøffe vintertemperaturer. Disse små krypene er faktisk ikke lopper, men får sitt unike kallenavn fra deres evne til å hoppe fra sted til sted, en handling som ligner på lopper. Denne hoppingen er mer merkbar om vinteren når springhalenes mørke kropp skiller seg ut mot snøen.

skadedyr funnet utendørs

Hvor finnes Springtails?

Med sin evne til å motstå nesten alle typer klima, finnes springhaler over hele verden. De foretrekker svært fuktige forhold og finnes ofte i fuktig jord eller råtnende stokker. Om vinteren har springhaler en tendens til å være ute og gå på solfylte dager i stort antall, vanligvis rundt bunnen av planter der snøen har smeltet. På grunn av sin lille størrelse er springhaler vanskelig å se og vanskelig å finne. Når du ser på et nytt snølag, kan det se ut som om noen har strødd pepperflak eller aske over snøen. Om sommeren har springhaler en tendens til å flokkes i nærheten av fuktige områder, for eksempel et basseng eller avløpsledning for klimaanlegg.

Springtail forebygging

Springtails er gunstige leddyr fordi de lever av råtnende organisk materiale i jorda, og hjelper til med prosessen med naturlig nedbrytning. Men hvis de finner veien inn i hjemmene, kan deres tilstedeværelse være ganske irriterende. De utgjør ingen helsetrussel for deg eller kjæledyrene dine fordi de ikke biter og ikke er kjent for å overføre sykdom. Imidlertid kan deres tilstedeværelse i hjemmet ditt indikere et fuktproblem og bør undersøkes.

Hvis du opplever at du har et spretthaleangrep, se etter tegn på fuktinntrenging som bør korrigeres og forsegle eventuelle potensielle inngangspunkter som kan gi spretthaler direkte tilgang innendørs. Kontakt en skadedyrskontrollert profesjonell hvis angrepet vedvarer.