Mole sirisser er invasive skadedyr som finnes i hele Florida og det sørøstlige USA. Disse skadedyrene kan skade alle arter av torvgress, i tillegg til avlinger og grønnsaker. Det er tre hovedarter som finnes i Florida: den tawny mole cricket, den sørlige mole cricket og den kortvingede mole cricket. Å forhindre at disse skadedyrene ødelegger plenen din kan være en skremmende oppgave. Når er den beste tiden å implementere forebyggings- og elimineringsteknikker? Når er føflekk-sesongen i Florida?

Dessverre er føflekker aktive året rundt i Florida. Imidlertid gjør de mest skade om våren (fra mars til juni) og om høsten (fra august til oktober).

Muldvarpe sirisser er en unik familie av sirisser med håndlignende forbein de bruker til å grave gjennom jorda. Faktisk tilbringer de mesteparten av livet under jorden. Denne tunnelen er det som forårsaker skade på plenen din. Når de tunnelerer gjennom jorden nær overflaten, kutter de røttene til gresset ditt, skyver skitt oppover for å lage buler, og spiser røtter og skudd mens de går. Dette forårsaker igjen brune flekker på gresset ditt og fører til en økning i ugress. De er også en vanlig matkilde for beltedyr, vaskebjørn og fugler som vil grave opp hagen din på leting etter dem. Muldvarpe sirisser vil skade alle arter av torv, men spesielt bahiagress og bermudagrass.

Når de er identifisert og eliminert, bør forebyggende metoder implementeres for å forhindre at de dukker opp igjen i fremtiden. Hold øye med føflekker i hagen din. Fyll eventuelle sprekker i hagen din med parafin-gjennomvåt sand. Før du planter nye frø, bløtlegg dem i jod i 10 minutter. Unngå å bruke torvgress som tiltrekker dem (Bermudagrass, Bahiagrass, etc.) til fordel for torv som er mindre utsatt for skade (Zoysiagrass og centipedegrass). Prøv å bruke naturlige frastøtende planter og essensielle oljer som ringblomst, sitrongress citronella og peppermynte i hagen eller hagen din. Oppmuntre naturlige rovdyr som fugler, frosker, øgler og slanger til å besøke hagen din.

Som alltid, hvis du har et problem med føflekker eller andre plenskadedyr, kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en gratis evaluering.