Muldvarpe sirisser dukker opp fra overvintring om våren når været varmes opp. Føflekker er små skadedyr som ligner føflekker. De finnes i hele det sørøstlige USA. Disse insektene lever under jorden og lever av gress og plantestengler og røtter. De bruker forbena til å tunnelere gjennom jorden, og sluker røtter og stengler mens de går.

Det er tre hovedarter av føflekker som finnes i Florida: Sørlige føflekker som lever av andre insekter; kortvingede føflekker som lever av Bermudagrass og St. Augustine-gress; og gulbrune føflekker som lever av Bermudagrass og Bahiagrass.

Disse skadedyrene tiltrekkes av plener med tykke lag av stråtak som gir dem beskyttelse, sammen med et sted å overvintre når været blir kaldt. De tiltrekkes også av lys om natten og kan ofte bli funnet utenfor hjemmet ditt når hage- eller verandalys står på.

Vanlige tegn på føflekker inkluderer:

  • Små jordhauger dannes når de graver seg som er spredt rundt plenen din
  • Opphevet gress eller brune, tørre eller døde gressflekker rundt tunnelplasser i hagen din
  • Svampaktig plen eller hage
  • Tygget av furer eller løsnede frøplanter i hagen eller hagen din

Beskytt plenen og hagen din med disse tipsene for å eliminere og forhindre føflekker:

  • Såpe- og vannspyling: Denne metoden kan brukes til å se om du har føflekker i hagen din, og hvis du har det, hvor mange du har. Bare bland 1 til 2 liter vann med noen dråper oppvaskmiddel. Du kan spre blandingen over et 4′ x 4′ kvadratisk område av plenen din eller helle den ned i et eksisterende hulehull. Hvis de er til stede, vil de vises innen 1 til 2 minutter.
  • Glassfelle: Du kan fange disse insektene og eliminere dem med glassfellemetoden. Fordel honning i bunnen av en murkrukke og begrav den slik at toppen av glasset er jevn med bakken. Dekk åpningen til murkrukken med halm. De vil bli tiltrukket av honningen og bli fanget når de graver seg inne i krukken.
  • Nematoder: Nematoder er en naturlig og effektiv metode for skadedyrbekjempelse du kan bruke i hagen din. Bare bruk dem i henhold til instruksjonene. Nematoder fungerer også for andre vanlige plenskadedyr.
  • Forebygging: Når de har blitt oppdaget og eliminert, bør forebyggende metoder implementeres fremover for å forhindre at de kommer tilbake. Hold øye med tegn på føflekker rundt hagen din. Fyll ut eventuelle sprekker i jorda i hagen din med parafin-gjennomvåt sand. Når du planter nye frø, bløtlegg dem i jod før planting. Unngå å bruke torvgress som tiltrekker dem (Bermudagrass, Bahiagrass, etc.), og bruk heller torv som er mindre utsatt for skadene deres (Zoysiagrass og Centipedegrass). Prøv å bruke naturlige frastøtende planter og eteriske oljer i hagen eller hagen din, inkludert ringblomst, sitrongress citronella og peppermynte. Oppmuntre naturlige rovdyr til å besøke hagen din, inkludert fugler, frosker, øgler og biller.

Hvis du har et problem med føflekker eller andre skadedyr, kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en fullstendig evaluering og behandlingsplan.