Å bo i leilighet gir generelt mange mennesker muligheten til å bo, jobbe og leke uten å måtte reise for langt. Med kortere reisevei og enkel tilgang til restauranter, dagligvarebutikker og butikker er det et attraktivt boalternativ for mange mennesker.

Og på grunn av flerfamiliebebyggelsen til leilighetsbygg har du en tendens til å dele mye med naboene dine. Du kan dele støy gjennom gulvet eller veggene, lukten av en nabos middag som strømmer ned i gangen – du kan til og med være den superhyggelige naboen som deler en kopp sukker. Men visste du at du også kan dele skadedyr?

skadedyrangrep i leiligheten

Leilighetskomplekser er blant de tøffeste strukturene for skadedyrkontroll. Nærheten til enhetene gjør det ofte vanskelig å finne årsaken til et skadedyrangrep, og i noen situasjoner kan det til og med forsterke angrepet. Enheter deler ikke bare vegger og gulv, men også tilkoblede verktøy, som skaper enkle veier for skadedyr å reise. I tillegg er skadedyr sleipe og kan komme inn gjennom åpne vinduer eller skyvedører i glass, gjennom ventilasjonslameller for AC-enheter, under dører som mangler dørsveis og rundt vinduer uten skikkelig værfjerning. Potteplanter, enten de er innendørs eller på en utendørs terrasse, kan gi ekstra tilgang for skadedyr.

Veggedyr, kakerlakker, fluer, veps, gnagere og fugler er bare noen av skadedyrene som kan plage et leilighetsmiljø. Selv om det kan virke som om noen av disse skadedyrproblemene er uunngåelige, kan beboere ta skritt for å begrense fremtidige angrep. Her er tre hovedtips for å unngå skadedyr i et leilighetskompleks.

Second Guess brukte møbler

Brukte møbler kan virke forlokkende og kan passe perfekt til hjemmeinnredningen din. Det er imidlertid viktig å inspisere alle brukte gjenstander nøye før du tar dem med inn i bygningen, da de kan inneholde veggedyr, pulverpostbiller og mer.

Sjekk pakkene nøye

Leveranser tilbyr en annen vei for mange skadedyr som kan hake turer inn via pappesker. Disse boksene har ofte en lang reisevei for å komme til sine endelige destinasjoner og kan plukke opp skadedyr når som helst i transitt. Kryss av i boksene før du tar dem innendørs for å begrense potensielle angrep. Kakerlakker elsker en god dagligvarelevering!

Vær forsiktig når du kommer tilbake fra reise

Reisende er ofte sårbare for veggedyr og kan ubevisst bringe dem tilbake fra reisen. Veggedyr kan bli funnet på hoteller, ulike transportmåter, og også på noen uventede steder som kinoer, butikker og mer, noe som gjør det veldig enkelt å utilsiktet bringe dem hjem. Når du kommer hjem, sørg for å inspisere og støvsuge kofferter før du oppbevarer dem til neste tur.

Generell skadedyrbeskyttelse

Leietakere kan også delta i generell skadedyrsikring rundt leilighetene sine ved å følge disse enkle gjøremålene:

  • Kast søppel regelmessig i lukkede beholdere.
  • Tørk av kjøkkenbenken og fei gulvene for å fjerne smuler og rester fra søl.
  • Støvsug minst en gang i uken.
  • Hold kjæledyrskåler rene og tørk opp eventuell sølt mat eller vann rundt dem umiddelbart.
  • Oppbevar pantry matvarer og tørr kjæledyrmat i en forseglet plastbeholder.
  • Sjekk regelmessig under vasker for områder med fuktighet og reparer eventuelle utette rør.

Beboere som ser et skadedyr i leiligheten sin eller i et felles område, bør kontakte sin anleggsleder umiddelbart for å finne ut om profesjonell skadedyrbekjempelse er dekket av vilkårene i leieavtalen og for å diskutere neste trinn.