Kløvermidd vs Chiggers - Hva er forskjellene?

Chiggers er de røde edderkoppmiddene som tilhører familien Trombiculidae. Disse chiggerne er relatert til edderkoppfamilien til Arachnida-klassen der skorpioner og flått er inkludert. Kløvermidd er bittesmå rødfargede midd som er nært beslektet med flått og åttebente edderkopper, og de utgjør ingen helserisiko eller strukturelle skader. Mens Chiggers er årsaken bak kløe om sommeren. Denne artikkelen handler om Clover Mites Vs Chiggers, som hjelper deg med å identifisere forskjellene mellom dem.

Kløvermidd vs Chiggers

Det er ikke lett å identifisere forskjellene mellom disse bittesmå skapningene med det første, men denne artikkelen kan hjelpe deg med det.

Grunnleggende forskjell

Grunnleggende forskjell

Kløvermidd kan ikke sees alene, og de er alltid med sine kolonier mens chiggers kan sees alene og med koloniene. Kløvermidd biter ikke eller forårsaker helseproblemer, men chiggerlarver kan bite mennesker og forårsake rødhet og kløe i huden din. Kløvermidd er aktive om våren og høsten og chiggers er aktive om sommeren.

Utseende

  • Kløvermidd er åttebente insekter som kan vokse fra 0,75 mm til 0,9 mm i lengde. De er rødbrune eller brune til grønne i fargen.
  • Chiggers er sommerinsekter som kan vokse fra 0,9 mm til 1,2 mm og de er røde. De yngre har seks bein, og de voksne har åtte bein.

Habitat

  • Kløvermidd lever av plantesaft fra kløverplanter, gress, busker, trær og andre planter. De kan finnes utendørs nær plantasjer og innendørs på hustak hvor de kan finne muggsopp.
  • Chiggers lever av blodet til dyr, fugler og mennesker. De voksne chiggerne biter ikke mennesker, men larvene er kjent for å bite mennesker og dyr også.

Livssyklus

Livssyklus

  • Kløvermidd utviklet seg fra ubefruktede egg, og en voksen kvinnelig midd kan legge 70 egg om gangen i tregrener, planteblader og sprekker på vegger. En voksen midd kan leve i 2 uker avhengig av klimaet.
  • Chiggers har en riktig metamorfose-livssyklus som inneholder fire stadier egg, larver, nymfe og voksen. En kvinnelig chigger kan legge 5 egg daglig i området nær matkilden, etter 5 til 7 dager vil eggene klekkes ut til 6-beinte larver som lever av plantevev og varmblodige verter. Etter 10 dager vil larvene vokse til nymfer og innen en måned kan de nå voksenstadiet. Disse chiggerne kan leve fra 2 måneder til ett år i henhold til de klimatiske forholdene.

Skjulesteder

Skjulesteder

  • Kløvermiddene finnes i plener, trebark, fundamenter, vegger og rundt vindusrammer.
  • Chiggers elsker å bo i fuktige gressfelt som plener og dype skoger, og de kan bli funnet der det store gresset er tilgjengelig.

Konklusjon

Ovennevnte er de grunnleggende forskjellene mellom kløvermidd og chiggers. Jeg håper denne artikkelen vil være nyttig for å identifisere chiggers og kløvermidd. Hvis du har noen av disse skadedyrsangrepene, leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste, ekspertene vil hjelpe deg med å bli kvitt skadedyr i ditt sted.