Mole sirisser er vanlige plenskadedyr i Florida som kan forårsake ødeleggende skade på gresset ditt. De har fått navnet sitt fra de pansrede, klolignende forbena som de bruker til å grave gjennom jorden. De ser ut og oppfører seg som føflekker, derav navnet deres. De er kjent for å grave underjordiske tunneler, forstyrre gressveksten og etterlate stygge brune flekker og tunneler på plenen din.

Føflekker regnes som ufarlige for mennesker. De kan bite hvis de blir håndtert eller føler seg truet, men dette er sjeldent.

Du kan prøve å holde føflekker i sjakk ved å holde dem ute av hagen din i utgangspunktet. Hold øye med dem i hagen din. Fyll eventuelle sprekker eller hull i hagen din med parafin-gjennomvåt sand. Før planting, bløtlegg nye frø i jod i 10 minutter. Torvgress som tiltrekker dem (Bermudagrass, Bahiagrass, og så videre) bør unngås til fordel for mindre mottakelige torvgress (Zoysiagrass og Centipedegrass). I hagen din eller hagen din, bruk naturlige frastøtende planter og essensielle oljer som ringblomst, sitrongress citronella og peppermynte. Oppmuntre naturlige rovdyr som fugler, frosker, øgler og slanger til å besøke hagen din.

Hvis du fortsetter å ha et problem med føflekker eller andre plenskadedyr, kontakt ditt lokale Florida skadedyrbekjempelsesfirma for en evaluering.