Det er mange innfødte ville dyr som folk sannsynligvis møter på nesten daglig basis, noen ganger uten å være klar over det. Disse vanlige bakgårdsskapningene har funnet måter å sameksistere med mennesker, noe som dessverre kan føre til at de blir plagsomme skadedyr og til og med helsetrusler. Selv om disse ville dyrene kanskje ikke alltid er et velkomment syn for huseiere, har de noen interessante egenskaper!

ekorn i hjemmet

Ekorn er harde jagerfly.

Ekornvarianter finnes i alle regioner i verden. En gruppe ekorn kalles skurring. Ekorn er ekstremt territorielle og vil til og med kjempe til døden for å forsvare området sitt. Ekornmor er spesielt ondskapsfulle når de beskytter babyene sine. Ekorn går ofte inn på loft og skorsteiner om vinteren. For å holde dem ute, forsegle alle mulige inngangspunkter rundt huset, skjerme ventiler og åpninger til skorsteiner og holde trelemmer kuttet ned seks til åtte fot fra taklinjen.

Vaskebjørn vil spise nesten hva som helst.

Vaskebjørn er altetende og vil spise omtrent alt, inkludert fisk, mus, insekter, stjålne egg og menneskelig søppel. Vaskebjørner «vasker» også maten ved å dyppe den raskt i vann før de spiser. Deres tilpasningsdyktige matvaner har gjort det mulig for dem å føle seg hjemme i mange miljøer, fra skoger og myrer til byer og forsteder. Huseiere bør sørge for å oppbevare søppeldunker og resirkuleringsbøtter i lukkede områder eller med dyresikre lokk for å holde vaskebjørn, som er hyppige bærere av rabies, utenfor eiendommen deres.

Opossums er gode skuespillere.

Opossums er de eneste pungdyrene. Kvinnelige opossumer føder unge så små som honningbier som umiddelbart kryper inn i morens pose hvor utviklingen deres fortsetter. Vanligvis overlever færre enn halvparten av opossum-unger til voksen alder. Opossums er kjent for å «spille død» når de blir truet av rovdyr. De vil falle på siden og ligge på bakken, strekke ut tungen og enten lukke øynene eller stirre rett ut i verdensrommet. Ikke nær deg en opossum i denne tilstanden, da de har skarpe tenner og i sjeldne tilfeller kan bite hvis de føler seg truet. Opossums har vært kjent for å skape rotete hi i huseiers loft og garasjer.

Flaggermus er ofte beskyttet av loven.

Flaggermus er beskyttet av lov i de fleste stater, så det er viktig å sjekke med dyrekontroll eller dyrelivstjenester for eventuelle forskrifter før flaggermussikrer hjemmet ditt. Den beste tiden for flaggermus-sikker er begynnelsen av høsten, når flaggermus drar til dvalemodus. Flaggermus kan utgjøre alvorlige helsetrusler for mennesker hvis de ikke fjernes fra strukturer; flaggermusskitt kan inneholde en sopp som forårsaker lungesykdom.

Voles er små, men mektige.

Voles, også kjent som engmus eller markmus, er en type gnager som finnes i de fleste regioner. De er aktive året rundt, og går ikke i dvale. Befolkningen deres har en tendens til å svinge og er avhengig av faktorer som matkvalitet, klima og fysiologisk stress. Voles konstruerer mange tunneler med forskjellige hulinnganger og kan forårsake omfattende skader på frukthager, unge trær og åkervekster. De er til og med i stand til å ødelegge plener og golfbaner med sine omfattende tunnelsystemer.

Groundhogs er ekte dvalemodus.

Groundhogs er blant de få pattedyrene som går inn i ekte dvalemodus, som vanligvis starter sent på høsten nær slutten av oktober og fortsetter til slutten av februar. Disse gnagerne vil kose seg hele sommeren for å bygge opp fettreservene sine. Etter den første frosten går de inn i sine underjordiske huler og dvaler til våren, hvor de overlever av det oppsamlede kroppsfettet. Under dvalemodus synker jordsvinets hjertefrekvens, og kroppstemperaturen vil ikke være mye høyere enn den inne i hulen. For å holde jordsvin ute av krypkjeller er det viktig å inspisere boliger for tilgangspunkter, for eksempel ødelagte ventilasjonsdeksler eller hull i fundamentet. Gravende jordsvin har vært kjent for å ødelegge bygningsfundamenter.