Termitter er svært ødeleggende skadedyr, og forårsaker milliarder av dollar hvert år i skader. Det første og viktigste trinnet i termittkontroll er å identifisere typen termitt du har å gjøre med. Termittbehandlinger avhenger av hvilken type termitt du behandler for. Det er tre typer termitter som påvirker Florida-hjem: tørrvedtermitter, damptretermitter og underjordiske termitter. La oss ta en nærmere titt på drywood termitter, sammen med behandlingsalternativer for denne termittarten.

Tørrved termitter varierer i størrelse fra 1/4″ til 3/8″ i lengde, avhengig av hvor gamle de er. Disse termittene har tykke midjer, korte ben og rette antenner. Tørrved-alater (også kjent som svermere) har vinger som er like lange. Tørrvedtermitter har også munnknipper som stikker ut. Disse termittene varierer i farge avhengig av deres rolle i kolonien. Arbeidere er krem ​​til hvit i fargen; soldater er krem-brune i fargen; og alater er brune eller svarte i fargen. Drywood termitter finnes over hele den sørlige kysten av USA.

Tørrvedtermitter skiller seg fra andre arter ved at de ikke trenger å ha kontakt med jorda (og dens fuktighet) for å overleve. De hekker inne i veden de spiser i stedet for under jorden. De lager heller ikke gjørmerør. Tørrvedtermitter kan fly inn i strukturer de til slutt bor i og spiser både på tvers av og langs treets årer. Mens de spiser, lager de små «kick-out»-hull i treet for å skyve rusk ut av. De foretrekker ikke-råtnet tre (derav tørrvednavnet). Inne i hjemmet ditt kan de ofte finnes i tregulv, fasader, vinduskarmer, dører, trerammer, loft og til og med møbler.

De vanligste tegnene på tørrvedtermitter er:

  • Frass: Tørrvedfrass består av 6-sidede fekale pellets som skyves ut gjennom hullene de lager i treet. De minner ofte om kaffegrut eller sagflis.
  • Blærer/forvrengninger: Tørrved termitter vil ofte tunnel rett under overflaten av tre, forårsaker en blemmer eller skjev utseende til treet.

Tørrvedtermitter krever andre forebyggingsteknikker enn underjordiske termitter fordi de ikke har kontakt med jorda. Den beste måten å forhindre tørrvedtermitter på er å eliminere det første angrepet i utgangspunktet. Disse termittene får ofte tilgang til hjemmet ditt gjennom sprekker, ventiler, skjøter osv. Disse bør lukkes for å hindre inntrengning.

En annen måte å forhindre disse termittene på er å gjøre treelementene i hjemmet ditt mindre attraktive for dem. Når det er mulig, bruk trykkbehandlet tre; hvis det ikke er et alternativ, behandle tre etterpå med enten borater eller silikagel.

Årlige termittinspeksjoner er en annen kritisk komponent i termittforebygging. Disse inspeksjonene, som utføres av opplært servicepersonell, hjelper til med å identifisere tegn på termitter og termittskader tidlig, noe som muliggjør behandling før skaden blir for langt.

Når du har slått fast at du har et problem med tørrtretermitter, er det 2 typer termittbehandlinger som er effektive for å eliminere dem.

  • Desinfisering av telt: Desinfisering av telt fungerer godt for å eliminere tørrvedtermitter. Et telt er plassert over hele boligstrukturen, som gjør at gassgassen kan fungere. Når teltet er fjernet, er termittene eliminert.
  • Ikke-telt røyking: Røsning uten telt er et annet alternativ for å eliminere termitter av tørrved og er spesielt effektivt for strukturer som ikke lett kan forlates. Berørte områder behandles lokalt med produktet påført direkte på kilden i strukturen.

Hvis du har et problem med noen type termitter, kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en grundig evaluering.