Maur er sosiale insekter som lever i store kolonier som består av forskjellige kaster av maur. Dronningen er overhodet for kolonien og hun blir værende inne for å legge egg. De andre maurkastene søker mat ute og bringer den tilbake til reiret for å mate sine medmaur. Maur er spesielt tiltrukket av sukkerholdig mat, som de kan lukte langveis fra.

Om våren og sommeren legger maurdronningen egg, noe som resulterer i en befolkningseksplosjon i reiret som får noen maur til å forlate hjemmet sitt og søke mat ute. Dette er grunnen til at du ser flere maur i huset ditt i disse årstidene.

Maur er normalt ikke skadelige, men de kan forurense maten med avføringen når de går på den og leter etter smuler eller biter å spise på. De skiller også ut et feromonspor når de beveger seg rundt som kan få andre maur til å følge dem, noe som resulterer i en invasjon av huset ditt.

maur i hagen

Hvorfor maur invaderer hjemmet ditt om sommeren

De fleste liker ikke maur i hjemmene sine. Maur er åtseldyr og spiser nesten alt, inkludert andre insekter! Maur kan komme inn i hjemmet ditt gjennom de minste sprekker. Når de finner mat, vil de legge igjen et spor som resten av kolonien kan følge. Dette kan gjøre det vanskelig å bli kvitt maur. Ekspertene forklarer noen av årsakene til at maur kommer inn i hjemmet ditt om sommeren. Her er fem grunner til at maur invaderer hjem om sommeren:

  • Været er varmere. Maur trives i varmt vær og formerer seg raskere i varme temperaturer. Maur liker søt mat som frukt, gelé eller sirup og lever også av proteiner som kjøtt og fisk. De vil rydde etter smuler eller matrester som er igjen.
  • Maurreir har blitt overfylte ute. Myrekolonier svulmer opp i sommermånedene når dronninger produserer egg i rask hastighet. De fleste maurarter overlever ikke vinteren, så maur som gjør det leter etter et sted å overleve til våren kommer igjen.
  • Matkilder. Maur kan også bli tiltrukket av matkilder i hjemmet ditt, spesielt søt eller klebrig mat som honning eller sirup, eller til og med hundemat eller dyrehår på gulvet. Når de har oppdaget en matkilde, vil maur gå tilbake til den om og om igjen, og ta med seg mer av kolonien deres hver gang.
  • Sprekker i fundamentet og ytterkledningen til hjemmet ditt. Hvis det er sprekker eller sprekker rundt husets fundament, sidekledning, vinduer eller dører, kan maur kanskje finne veien inn gjennom disse sprekkene og hullene. De kan også komme inn i stikkontakter gjennom løstsittende frontplater og forårsake skade på ledninger og annet utstyr bak veggene dine.
  • De leter etter vann. Hvis du har noen lekkende rør eller kraner, kan de tiltrekke seg maur som leter etter vann i sommer. Hvis du oppdager lekkasjer i rørene dine, sørg for å fikse dem så snart som mulig for å unngå maurangrep om sommeren.

Hvordan bli kvitt maur

Maur kommer inn i hjemmet ditt for mat og vann. De vil reise alt fra 10 til 30 meter fra reiret på jakt etter mat. Hvis de finner en matkilde, vil de etterlate seg et kjemisk spor som andre maur kan følge. Dette er grunnen til at hvis du ser en maur, kan du garantere at det er mange flere skjult.

Den beste måten å bli kvitt maur i hjemmet ditt er ved å fjerne all tilgang til matforsyningen deres. Sørg for at alle matvarer oppbevares i lufttette beholdere og tørk av benkeplater og gulv på kjøkkenet regelmessig. Du bør også prøve å finne hvor de kan komme inn fra utsiden og blokkere eventuelle hull eller hull med silikonforsegling eller fugemasse.