Hvorfor klør myggstikk?  - Rettsmidler for å bli kvitt kløen

Mygg er vanlig i alle kommersielle, industri- og boligområder. De reiser til mange steder og lever av alt søppel og flytende mat. Deres primære mat er menneske- og dyreblod, så de vil bite for å suge blodet. Alle vet at myggstikk vil klø, men alle tenker på hvorfor det klør. Vet du at myggstikk klør mer om natten og på føttene? Jeg håper dere alle vil være opptatt med timeplanen deres og ikke har tid til å tenke på denne kløen. Du ser etter en måte å bli kvitt mygg og kløe på. Men det er viktig å vite årsaken bak ethvert mysterium, så her skal vi diskutere hvorfor myggstikk klør og rettsmidler for å bli kvitt kløe.

Hvorfor klør myggstikk?

Myggspytt inneholder proteiner, noe som får menneskets immunsystem til å reagere når det blir bitt. Når en mygg biter deg, suger den blodet ditt og resulterer i økt blodstrøm; dette produserer histaminer som får hudens nerver til å klø. Når en menneskekropp produserer mer histamin, vil huden rundt det bitne området bli rød og begynner å hovne opp og klø.

Hvorfor klør myggstikk mer om natten?

Hvorfor klør myggstikk mer om natten

Har noen følt dette før? Ja, myggstikk vil klø mer i løpet av natten. Dette er fordi menneskekroppen frigjør mer karbondioksid mens han sover, og det er en kjent sak at mygg tiltrekkes av Co2 og blodgrupper. Når kroppen din er i ro, er det sjansen for mygg å få mer mat, men sinnet ditt vil være aktivt. Dette gjør mer kløe om natten når en mygg biter deg.

Hvorfor klør myggstikk mer på føttene dine?

Hvorfor klør myggstikk mer på føttene dine

Det er ikke vanlig å ha mygg bite på føttene, men menneskelige føtter og fotlenker produserer lukter som tiltrekker mygg. Selv om de tiltrekkes av Co2 produsert av mennesker, finner kvinnelige mygg alltid en måte å komme inn i munnen på, og det er et uendelig scenario. Mygg som biter til fots har mindre sannsynlighet for å bli skadet eller truet, så de har mer tid til mat.

Merk at jo mer du blir bitt, vil du føle høy kløe, noe som gjør at føttene dine klør mer når en mygg biter.

Rettsmidler for å bli kvitt kløen

Rettsmidler for å bli kvitt kløen

Det finnes mange myggsprayer for å holde dem unna, og kløe fra myggstikk kan håndteres med ulike metoder, inkludert,

  • Påføring av en kald kompress eller calamin lotion på det berørte området
  • Benytt deg av kolloidalt havregryn som kan redusere kløen effektivt
  • Tepulver har betennelsesdempende egenskaper og å plassere en avkjølt grønn eller svart tepose kan hjelpe deg med å bli kvitt hevelse og kløe
  • Å påføre kokosnøttolje eller gni basilikumblader over det bitt området vil gi deg lindring fra kløen
  • Å blande kokosnøttolje og hakket hvitløk og påføre blandingen på huden din vil hjelpe deg å bli kvitt kløen

Konklusjon

Ovennevnte er noen DIY-metoder for å bli kvitt kløe fra myggstikk. Jeg håper artikkelen vil hjelpe deg å vite hvorfor myggstikk klør. Vennligst del denne informasjonen med familie og venner hvis du synes artikkelen er nyttig. Hvis du ønsker å bli kvitt myggen helt, leie en profesjonell skadedyrbekjempelse.