Før vi vet ordet av det, er sommeren her og millioner av mennesker rundt om i landet begynner å pakke sekken for å ha det gøy i solen. Før de legger ut på ferier, vil mange av disse reisende lage en reisesjekkliste for å hjelpe dem med å forberede seg på veien. Mens pakking av solkrem, slå av lys, rengjøring av kjøleskapet og låsing av dører vil sannsynligvis komme på listen, er det også viktig for reisende å ta med en annen type liste som kan brukes før og etter utpakking fra turene sine – sjekklisten for forebygging av veggedyr. .

veggedyr i esken

Selv de mest erfarne reisende har en høyere risiko for å møte veggedyr når de reiser fordi disse blodsugende skadedyrene er utmerkede haikere og lett transporteres fra ett sted til et annet i menneskelige eiendeler som kofferter. Som et resultat fortsetter veggedyr å forbli et problem i overnattingsfasiliteter. Alle reisende vil dra nytte av litt veggedyrkunnskap for å sikre at de ikke tar dem med hjem som en uønsket suvenir. Hvis du og familien din planlegger å komme deg vekk denne sommeren, her er sjekklisten for forebygging av veggedyr:

Når du ankommer hotellet

  • Inspiser hele rommet grundig før du pakker ut, inkludert bak sengegavlen, under lys og inne i kommoder, skuffer, sofaer og stoler.
  • Trekk lakenet tilbake og inspiser madrasssømmene og boksfjærene, spesielt i hjørnene, for pepperlignende flekker, flekker eller utgytt veggedyrskinn.
  • Legg kofferten i en plastsøppelsekk under reisen for å sikre at veggedyr ikke kan bo der før avreise.
  • Ikke plasser bagasjen på polstrede overflater. Det tryggeste stedet er på badet midt på et flisgulv eller på et bagasjebrett etter at det er grundig inspisert. Ikke bruk et bagasjebrett hvis det har hule ben, der veggedyr kan gjemme seg usett.

Hvis du mistenker at veggedyr er på hotellrommet ditt

  • Gi beskjed til ledelsen og be om å bytte rom umiddelbart.
  • Ikke flytt til et rom ved siden av og/eller rett over/under det mistenkte angrepet. Veggedyr kan enkelt haike via husholdningsvogner, bagasje og til og med gjennom stikkontakter. Hvis et angrep sprer seg, skjer det vanligvis i rommene nærmest opphavet.

Når du kommer hjem

  • Inspiser koffertene dine utendørs før du tar dem med inn i huset.
  • Støvsug kofferten grundig før du oppbevarer den. Vurder å bruke en hånddamper for å dampe bagasjen din, som kan drepe veggedyr eller egg som kan ha reist med deg hjem.
  • Vask og tørk alle klærne dine – også de som ikke har blitt brukt – på varme sykluser.
  • Oppbevar klær som går til renseriet i en forseglet plastpose til de kan transporteres.

Hvis du finner deg til rette hjemme etter en tur og mistenker at du kan ha tatt med deg noen haikende veggedyr tilbake, kontakt en autorisert skadedyrspesialist i god tid. Veggedyr er ikke et DIY-skadedyr og bør overlates til en profesjonell.