Det er endelig sommer! Sammen med solskinn og moro betyr sommeren også myggstikksesong. Når en mygg biter deg, bruker den proteinet i blodet til å dyrke flere egg. De kløende, røde nuppene er en immunsystemrespons på myggens spytt. I stedet for å la mygg ødelegge noen sommerplaner i år, les videre for å finne ut hvordan stoppe myggstikk fra kløe.

nøkkel for myggstikk

Noen vanlige symptomer på et myggstikk inkluderer:

  • Rød kule på huden som klør
  • Lokalisert hevelse, smerte og kløe
  • Rødhet rundt kulen
  • De fleste har en mindre reaksjon på et myggstikk, men for noen kan reaksjonen være det mer alvorlig.
  • «Skeeter syndrom» (papulærurticaria) er en lokalisertallergiskreaksjon på myggstikk, bestående avbetennelseog noen gangerfeber. Det er forårsaket avallergifremkallendepolypeptideri myggspyttså det er ikke smittsomt.
  • Hvis du begynner å oppleve hodepine, feber, kroppssmerter, kvalme, frysninger eller har problemer med å puste, sørg for å kontakte en lege umiddelbart.

Myggstikkbehandling: Hva bør du gjøre når du legger merke til et myggstikk?

Nøkkelen for myggstikkmidler er å begynne med caLene seging bittet med såpe og vann for å forhindre infeksjon. Is kan påføres for midlertidig å lindre hevelse og kløe, og reseptfrie salver og kremer kan bidra til å redusere kløe. Det viktigste å huske når det gjelder å bli kvitt et myggstikk er: ikke klø på det! Å skrape på bittstedet agiterer bare giften og øker histaminresponsen. Overskraping kan også forårsake brudd i huden som kan gi rom for en infeksjon. Antihistaminer og antiinflammatoriske midler kan bidra til å lindre symptomene og til slutt bli kvitt myggstikk. Over-the-counter én prosent hydrokortisonkrem kan være indisert for intens kløe og større reaksjoner. Hvis det er symptomer på infeksjon, må du kanskje oppsøke legen din for antibiotika.

Hvordan forhindrer du myggstikk?

Selv om mange myggstikk er ufarlige, er det tider når infiserte mygg vil overføre alvorlige sykdommer, noe som gjør det enda viktigere å beskytte seg mot bitt denne sommeren. Å bruke et insektmiddel er den beste måten å forhindre myggstikk. Sørg også for å eliminere alle områder med stående vann rundt hjemmet som kan bli yngleplasser for mygg. Siden mygg bare trenger omtrent en flaske med vann for å avle, er et godt forebyggende tiltak å dumpe blomsterpotter, presenninger eller babybassenger fylt med vann. For å holde mygg ute av hjemmet, skjerm alle vinduer og dører, og reparer eventuelle rifter i eksisterende skjermer. Prøv å unngå å bruke søttluktende parfymer, parfymer og mørke farger, og reduser tiden du tilbringer ute i skumring og daggry, da mygg er mest aktive på disse tidspunktene.

Hvis du fortsetter å ha myggangrep på eiendommen din eller har flere spørsmål om myggstikkmidlernå ut til en autorisert skadedyrbekjemper for å få hjelp.