Hvordan se etter flått og tips for å bli kvitt dem

Hvis du tilbringer mye tid utendørs eller med kjæledyret ditt, må du være oppmerksom på flåttbitt og flåttbårne sykdommer som borreliose. Men forskning viser at ikke alle flåttarter kan forårsake borreliose; Selv om det finnes en rekke flåttarter, er det bare de svartbente flåttene som er ansvarlige for spredning av borreliose. Det er ikke nødvendig å unngå utendørsarrangementer på grunn av disse bittesmå artene; det er mange måter å forhindre flåttbitt på. Her vil vi diskutere hvordan du sjekker for flåttbitt og tips for å bli kvitt dem.

Hvordan sjekke for flått?

Flått er stort sett utendørs; de kommer bare inn i hjemmet ditt når de er knyttet til deg eller kjæledyrene dine. Lopper og flått er blodsugende insekter som er farlige for mennesker og kjæledyr. Det er viktig å vite hvordan du ser etter flått som vil hjelpe deg å fjerne dem og unngå dem ytterligere. Bruk disse tipsene for å finne og avverge flått nær deg,

Før du går utendørs

Før du går utendørs

  • Vet hvor du kan finne flått, først og fremst i nærheten av gress- og treområder.
  • Mens du tilbringer utendørs med dine elskede kjæledyr, bør du være mer forsiktig med flått, som er hvor mange mennesker som fanger flåttbitt.
  • Foretrekker alltid å gå i sentrum av stier

Etter å ha vært ute

Sjekk klærne dine for flått fordi disse bittesmå insektene vil feste seg til klærne og komme inn i hjemmet ditt. Sørg for å sjekke kroppen for flått etter å ha vært ute i naturen; følg instruksjonene nedenfor mens du sjekker kroppen din,

  • Ta av deg klærne og se etter flåtten; dypp kluten i badekaret hvis du finner noen. Så de kan ikke rømme fra stedet.
  • Sjekk håret sakte og flytt fingrene over håret for å se etter støt. Kanskje en liten støt kan indikere tilstedeværelsen av flått.
  • Hvis håret ditt er langt, bruk en fintannet kam for å fange flåtten som skjuler seg.
  • Plasser et langt speil og sjekk alle kroppsdeler, som under armene, i og rundt ørene, inne i navlen, mellom bena og rundt midjen.

Hvordan fjerne en hake hvis du finner noen?

Hvordan fjerne en hake hvis du finner noen

Å fjerne flåtten er den mest utfordrende delen; Hvis du oppdager at en flått fester seg til huden din, bruk en ren pinsett med fin spiss. Pinsetten kan brukes til å fange og fjerne flåtten; ta tak i flåtthodet med pinsetten og hold det jevnt.

Vennligst ikke hold den hardt fordi den kan bli knust og rotete. Ta tak i flåtthodet og trekk rett ut. Pass på at du ikke etterlater noen del av flåtten i kroppen.

Tips for å bli kvitt flått

Tips for å bli kvitt flått

  • Behandle klærne dine med et produkt som inneholder 0,5 % permetrin som effektivt kan forsvare mot tiltrekningen av flått.
  • Bruk insektmidler som inneholder DEET-produkter som Oil of Lemon Eucalyptus (OLE) og para-mentandiol (PMD). Merk at du bør bruke disse produktene på barn under tre år.
  • Dusj etter å ha kommet innendørs vil hjelpe deg med å fjerne alt rotet i kroppen og finne tilstedeværelsen av flått. Det vil også bidra til å redusere faren for borreliose.

Konklusjon

Ovennevnte er effektive DIY-tips for å forebygge flått og flåttbårne sykdommer. Jeg håper artikkelen vil hjelpe deg med å få noen tips om hvordan du sjekker flåtten i kroppen din. Hvis du finner ut at angrepet er mer, kan du leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste for å bli kvitt flått i årevis.