Ingen vil ha kakerlakker i hjemmet sitt, men dessverre kan de være et vanlig problem for mange huseiere. Kakerlakker er ikke bare stygge, men de kan også spre sykdom. Hvis du har en mort-angrep, er det viktig å iverksette tiltak umiddelbart.

I denne bloggartikkelen vil vi gi deg instruksjoner om hvordan du raskt og enkelt kan bli kvitt kakerlakker. Vi vil også gi noen forslag til forebygging for å forhindre at de kommer tilbake!

Disposisjon:

  • Hva slags kakerlakker bor i huset mitt?
  • Hvordan vet jeg om jeg har kakerlakker?
  • Hva får kakerlakker til å angripe huset ditt?
  • Hvordan blir du kvitt Kakerlakker i huset ditt?
  • Tips til forebygging av kakerlakker
  • En profesjonells råd er alltid en god idé

Hva slags kakerlakker bor i huset mitt?

Bare rundt 69 av de rundt 4500 artene av kakerlakker som finnes over hele kloden lever i USA. Mange kakerlakker har ikke noe ønske om å komme inn i hjemmene, men noen få ville gjort det med glede.

Her er en kort forklaring på kakerlakkene du mest sannsynlig vil møte i hjemmet ditt.

Tyske kakerlakker

Den tyske kakerlakken er den hyppigste morten i USA, med en estimert befolkning på rundt 30 millioner. Fordi de utvikler seg så raskt, kan en enkelt dame produsere en angrep med mer enn 30 000 kakerlakker hvert år i huset ditt.

Kakerlakker er bittesmå, flate insekter med lange bakbein og antenner. Vingene deres er vanligvis brettet flatt på ryggen, og de er svarte eller brune. Den tyske kakerlakken er oransjebrun med to mørke, parallelle linjer som går nedover dens lengde fra hodet til vingene.

Brune kakerlakker

Brown Banded kakerlakken har fått navnet sitt på grunn av to lyse bånd over de mørke vingene. Det er en av de mindre kakerlakkene, som måler omtrent 15 til 25 mm lang.

Kakerlakker som gjemmer seg i sprekker og sprekker, som disse, blir sett på som sekundære skadedyr som angriper etter at andre typer kakerlakker har etablert en koloni. De foretrekker varmere klima og bor i øvre skap og hyller.

Orientalske kakerlakker

Orientalsk mort er en gigantisk mort, som måler opptil 32 mm lang. De er svarte eller mørkebrune og har en blank kropp. Disse kakerlakkene oppholder seg ofte på vannrike steder, som kloakk, avløp og andre fuktige steder.

De tiltrekkes også av råtnende mat og søppel, så sørg for å holde kjøkkenet rent og fritt for smuler!

Amerikanske kakerlakker

Den amerikanske kakerlakken er den gigantiske morten du finner i hjemmet ditt, og måler opptil 40 mm lang. De er rødbrune med et gult bånd rundt kanten av kroppen.

Disse kakerlakkene lever vanligvis utendørs, men kan komme inn hvis de finner en åpning. De finnes oftest i kjellere, krypkjeller og garasjer.

Hvordan vet jeg om jeg har kakerlakker?

Det er flere indikatorer på at du har kakerlakker i huset ditt.

  • Når du roter rundt i mørket eller om dagen, kan du se mortner som skravler.
  • Mortskitt er bittesmå svarte prikker som du kan finne.
  • Kakerlakker kan lage en susende eller klikkelyd.
  • Du kan se mort-eggkasser, som er mørkebrune og omtrent 12 mm lange.

Hvis du ser noen av disse tegnene, er det viktig å iverksette tiltak med en gang for å bli kvitt kakerlakkene. Ellers vil de fortsette å formere seg og bli et enda større problem!

Hva får kakerlakker til å angripe huset ditt?

Det er flere grunner til at du kan ha kakerlakker i huset ditt.

En annen grunn er at de kan anskaffes fra utsiden. De kan komme inn i huset ditt via åpninger og sprekker, så vel som på kjæledyrhunder og katter.

En annen grunn er at de kan bli tiltrukket av mat eller søppel. Kakerlakker er åtseldyr og kan spise hva som helst, så sørg for å holde kjøkkenet rent og fritt for smuler! Kjæledyrmat på gulvet er et betydelig lokkemiddel for kakerlakker som ofte blir neglisjert.

Til slutt kan kakerlakker angripe hjemmet ditt hvis det er et annet problem med en annen type mort. Hvis du har en slags mort, vil sannsynligvis andre følge etter. Det er derfor det er avgjørende å iverksette tiltak med en gang hvis du oppdager tegn på mort-angrep.

Hvordan blir du kvitt Kakerlakker i huset ditt?

Det er noen forskjellige måter å bli kvitt kakerlakker i hjemmet på. Du kan bruke mortfeller, mortspray eller mortagn. Du kan også leie en utrydder for å komme og håndtere problemet for deg.

Mortfeller

Mortfeller er en av de mest effektive måtene å bli kvitt mort. De fungerer ved å lokke insektene inn i fellen med agn, og da kan ikke kakerlakkene slippe unna. De vanligste mortfellene er klebrige feller, agnstasjoner og engangsmorthoteller.

Mort spray

Mortspray er en annen effektiv måte å bli kvitt mort. De virker ved å drepe kakerlakkene ved kontakt. Imidlertid kan de også være skadelige for kjæledyr og mennesker hvis de ikke brukes riktig. Sørg for å lese instruksjonene nøye før du bruker en mortspray!

Mort spray

Mort agn

Mort-agn er en annen effektiv måte å bli kvitt mort. De jobber ved å lokke insektene inn på agnstasjonen med agn, og så spiser kakerlakkene giften og dør. Agnstasjoner bør plasseres på steder der du har observert mort og byttet etter at de er tomme.

Utrydder

Hvis du har problemer med å bli kvitt kakerlakker på egenhånd, kan det være lurt å ansette en ekspert. Utryddere har spesialopplæring og utstyr for å bli kvitt insekter raskt og effektivt. De kan også hjelpe deg med å identifisere kilden til kakerlakkangrepet og forhindre at de kommer tilbake i fremtiden.

Tips til forebygging av kakerlakker

Det er et par ting du kan gjøre for å holde kakerlakker ute av huset ditt i utgangspunktet.

Hold huset ditt rent

Kakerlakker tiltrekkes av skitne områder, så sørg for å holde kjøkkenet og badene rene og fri for smuler og annet rusk.

Forsegle inngangspunkter

Kakerlakker kan komme inn i hjemmet ditt gjennom sprekker og sprekker i vegger, tak og gulv. Sørg for å forsegle disse inngangspunktene med caulk eller andre tetningsmidler for å holde kakerlakker ute.

Eliminer matkildene deres

Kakerlakker tiltrekkes også av matkilder, så sørg for å holde kjøkkenet rent og fritt for matrester. Sørg også for å oppbevare mat i lufttette beholdere og kast søppel regelmessig.

Undersøk alle varene som kommer inn i hjemmet ditt

Kakerlakker kan også ankomme hjemmet ditt på gjenstander du tar inn, for eksempel møbler, hvitevarer og matposer. Før du får inn noen av disse tingene, sørg for å sjekke dem for kakerlakker.

Konsentrer deg om å holde kontroll på kakerlakken på kjøkkenet

Kakerlakker oppdages oftest på kjøkkenet, derfor er det spesielt viktig å konsentrere innsatsen der. Sørg for å rengjøre alle tallerkener og overflater regelmessig, og hold maten tett lukket. Hvis du har en mort-angrep på kjøkkenet ditt, er det sannsynlig at du også vil ha en i andre rom i huset ditt.

Inspiser og reparer regelmessig eventuelle rørleggerproblemer eller lekkasjer

Kakerlakker tiltrekkes av fuktighet, så det er viktig å holde hjemmet ditt fritt for rørleggerproblemer eller lekkasjer. Sørg for å inspisere alle rør og inventar regelmessig for tegn på skade eller lekkasjer. Hvis du oppdager en lekkasje, gjør alt du kan for å utbedre den så snart som mulig for å holde kakerlakker ute av huset ditt.

Hold hjemmet ditt fritt for rot

Rot gir kakerlakker gjemmesteder der de kan unngå kontakt med insektmidler. Sørg for å holde hjemmet ditt fritt for rot ved å oppbevare gjenstander i lufttette beholdere og kvitte seg med alt du ikke trenger.

Hvis du ser noen indikasjoner på kakerlakker, ta handling med en gang

Hvis du ser mortskitt, eggetarm eller levende kakerlakker, må du gjøre noe med en gang for å bli kvitt dem. Kakerlakker kan formere seg raskt, så det er viktig å løse problemet så snart som mulig.

En profesjonells råd er alltid en god idé

Ikke vær redd hvis du har et mortproblem i huset ditt. Det er fagfolk, som Hero Pest Control, som kan hjelpe deg med å bli kvitt dem trygt og effektivt.

Besøk vår nettside eller ring oss i dag for mer informasjon om våre tjenester!