Hvis du har fulgt med på nyhetene, vet du at både hoteller og huseiere lurer på hvordan de kan bli kvitt veggedyr. Disse skadedyrene kan forårsake alvorlige problemer fordi når de har gjort hjemmet ditt til sitt eget, sprer de seg raskt til andre på klær, bagasje, møbler og mer. Før du prøver din egen veggedyrbehandling, lær mer for å forstå om du effektivt kan utrydde dem selv.

Hva er disse skadedyrene?

Disse skadedyrene, også kjent som cimicidae, er små og parasittiske. De lever av varmblodige dyr, inkludert mennesker. I motsetning til navnet deres, er de ikke begrenset til å bo i senger; de liker å bo i sofaer, puter og til og med i små rom som nattbordskuffer, fotlister og mellom senger og sengegavl.

Cimicidae-bitt kan forårsake røde, kløende nupper og en rekke allergiske reaksjoner. Alvorlighetsgraden avhenger av hvor mange bitt en person har og hvordan deres spesielle immunsystem reagerer på bittet. Det er ingen behandling, bortsett fra å utrydde skadedyrene.

Hva forårsaker et angrep?

Selv om det ofte antas at skitne hjem eller uhygieniske hotellrom forårsaker angrep, er det ikke alltid tilfelle. Cimicidae kan komme inn i et hjem på en rekke måter, inkludert på kjæledyr eller ville dyr, fra møbler som allerede er infisert, gjennom delt kanalsystem, fra folk som besøker fra et infisert hjem eller fra et hotell.

For å unngå angrep, inspiser all bagasje og legg klær i en forseglet plastpose før du forlater et hotell. Vask gjenstander umiddelbart med varmt vann når du kommer hjem og inspiser dem før du returnerer gjenstandene til skapet. Hvis du ser noen tegn på cimicidae, inkludert egg eller avføring, forsegle gjenstandene i en plastpose til du kan finne ut om infestasjonen er inneholdt. Ikke la deg lure til å tro at parasitten er død hvis den ikke beveger seg. Disse skadedyrene kan gå uten å spise i opptil et år.

Gjøre veggedyrbehandling selv?

Hvis du tror du har et angrep, kan du bli fristet til å prøve en DIY veggedyrbehandling. Å drepe veggedyr med varme er én måte, men det er mer komplisert enn det høres ut. Egg kan bruke 60 minutter konstant varme på å dø, mens de voksne og nymfene bruker 15 minutter. Dette betyr at hvis du dreper veggedyr med varme, må du vite hvilket stadium av livet skadedyret befinner seg i. Siden eggene kan være vanskelige å se, kan du utrydde alle voksne, men la deg selv være åpen for et nytt angrep når egg klekkes. Insektmidler antas å være ineffektive og kan introdusere farlige gasser til hjemmet ditt.

Vil et skadedyrbekjempende firma vite hvordan man blir kvitt veggedyr?

I stedet for å prøve en DIY veggedyrbehandling, ansett et selskap som har erfaring med denne typen skadedyr. En profesjonell innen skadedyrbehandling vil være i stand til å fortelle deg sikkert om du har et angrep og gi deg en plan for hvordan du kan fikse problemet. De vil effektivt kunne utrydde disse parasittene, men vet at det noen ganger kan ta flere behandlinger for å bli fullstendig kvitt dem i hjemmet ditt.

Se etter et selskap som tilbyr en garantert eliminering. Noen selskaper kan kreve at du fjerner eller fjerner møbler, så sjekk om selskapet du leier kan fullføre utryddelsen uten å tvinge deg til å bruke de ekstra pengene på nye møbler eller sengetøy.

Å vite at du har disse parasittene og hvordan du kan bli kvitt veggedyr er første skritt mot en god natts søvn og et hjem uten skadedyr.