Lopper er plagsomme små insekter som kan forårsake betydelige problemer for både mennesker og hunder. De får mennesker og dyr til å klø, men de kan også overføre sykdom.

Mange individer bruker sterke kjemikalier for å bli kvitt disse skadedyrene, men det finnes flere naturlige metoder for å holde lopper ute av huset og hagen. Dette blogginnlegget vil diskutere noen av de beste måtene å kontrollere lopper naturlig uten sterke kjemikalier.

Disposisjon:

 • Har du noen lopper i hjemmet ditt?
 • Støvsug regelmessig for å forhindre lopper
 • Vask sengetøy og kjæledyrs sengetøy
 • For å bli kvitt lopper, bruk natron
 • Sitroner er også et naturlig loppemiddel
 • Hjemmelaget loppefelle
 • Hjemmelaget loppesjampo for kjæledyr
 • Salt kan være nyttig
 • Loppeavstøtende planter
 • Loppekam
 • Cedar Chips
 • Få profesjonell hjelp fra en ekspert

Har du noen lopper i hjemmet ditt?

Det første trinnet for å forhindre lopper naturlig er å finne ut om du har noen lopper i hjemmet ditt. Hvis du har kjæledyr, er det greit å sjekke dem for lopper regelmessig.

Du kan også se etter tegn på loppeangrep i hjemmet ditt, for eksempel:

 • Mindre, svarte merker på gulvet eller møblene
 • Små, brune insekter som hopper rundt
 • Kløende bitt på huden din (loppebitt)
 • Loppeskitt

Hvis noen av disse symptomene dukker opp, er det på tide å handle og forhindre at lopper overvelder hjemmet ditt. Her er noen naturlige loppemidler for å forhindre lopper:

Støvsug regelmessig for å forhindre lopper

Hyppig støvsuging er en av de mest effektive måtene å forhindre lopper på. Lopper foretrekker varme, fuktige forhold, så det er viktig å støvsuge teppene dine en gang i uken for å fjerne eventuelle lopper eller egg som gjemmer seg der.

Sørg for å tømme vakuumposen etter hver bruk, slik at loppene ikke kan slippe unna og angripe hjemmet ditt igjen.

Vask sengetøy og kjæledyrs sengetøy

En annen måte å avstøte lopper på er å vaske sengetøyet og kjæledyrsengene i varmt vann hver uke. Det vil bidra til å eliminere eventuelle lopper eller eggene deres som kan gjemme seg i sengetøyet eller teppene dine.

For å bli kvitt lopper, bruk natron

Bakepulver er en naturlig måte å gjøre hjemmet ditt loppefritt på. Dryss litt natron på tepper og møbler, og støvsug det deretter opp etter noen timer. Natronen kan ødelegge loppene og loppeeggene.

Sitroner er også et naturlig loppemiddel

Sitroner er et annet naturlig loppemiddel. Du kan enten plassere skivede sitroner rundt hjemmet ditt eller blande sitronsaft med vann og spraye det rundt eiendommen din.

Eteriske oljer Loppespray

Eteriske oljer er ikke bare for aromaterapi, og de er også naturlige loppemidler! Du kan lage din naturlige loppespray for å holde de irriterende insektene unna. For å avvise irriterende lopper, kombinere noen dråper lavendel-, eukalyptus-, sitron- eller tea tree-olje med vann i en sprayflaske – ingen skadelige kjemikalier kreves (og det kan ikke skade å ha litt frisk luft).

Hjemmelaget loppefelle

En av de mest effektive måtene å forhindre lopper på er å lage din hjemmelagde felle. Fyll en bolle med såpevann og plasser den i nærheten av der du har sett flekker, som loppesmuss eller sengetøy, fra deres favoritthvilested (hunden din). Insektene vil hoppe inn av uklare årsaker, men de vil ikke kunne svømme opp igjen fordi det ikke er oksygen under overflaten!

Hjemmelaget loppesjampo for kjæledyr

Kjæledyrseiere kan også lage hjemmelaget loppesjampo til kjæledyrene sine. Bland like deler vann og eplecidereddik og bruk det til å vaske kjæledyrets pels. Eplecidereddiken vil drepe loppene og eggene deres.

Fordi kjæledyr ofte er den primære kilden til lopper, fortynner du essensielle oljer med vann i forholdet 20:80. De mest brukte essensielle oljene for lopper er eukalyptus, citronella, lavendel, sitron og peppermynte. Tilsett disse essensielle oljene i vannet og spray dem på kjæledyrets pels. Du kan også legge til disse oljene i kjæledyrets sjampo for ekstra beskyttelse mot lopper.

Salt kan være nyttig

Hvis du leter etter en effektiv måte å holde unna irriterende lopper, prøv å strø salt på tepper og møbler. Det er enkelt! Alt som må gjøres etterpå er å støvsuge opp eventuelle rester slik at de ikke kommer tilbake snart nok (eller noen gang).

Loppeavstøtende planter

Enkelte planter fungerer som naturlige loppemidler. Lavendel, rosmarin og timian er noen av de mest effektive urtene. Du kan dyrke disse urtene i hagen din eller ha dem i potter i hjemmet ditt.

Loppekam

Et annet forebyggende tiltak er å gre kjæledyrets pels med en loppekam. Det vil bidra til å fjerne eventuelle lopper eller egg som gjemmer seg i kjæledyrets hud. Sørg for å kaste loppene etter at du har gremt dem ut, slik at de ikke kan rømme og angripe hjemmet ditt igjen.

Cedar Chips

Cedar chips er en naturlig måte å bli kvitt lopper på. Dryss sedertre på tepper og møbler, og støvsug det deretter opp etter timer for en enkel løsning! Duften vil drepe eksisterende egg eller larver samtidig som den etterlater deg med frisk luft rundt – ikke behov for rotete plantevernmidler som kan skade miljøet vårt for mye når de ikke er nødvendig lenger (og vi har mange allerede).

Få profesjonell hjelp fra en ekspert

Loppeangrep kan være et enormt problem for ditt hjem og hage. Hvis du har å gjøre med dette problemet, er det viktig å kontakte et profesjonelt skadedyrfirma som kan gi deg en omfattende behandlingsplan.

Hos Hero Skadedyrkontroll har vi erfaringen og ekspertisen som er nødvendig for å hjelpe deg med å bli kvitt lopper og forhindre at de kommer tilbake. Kontakt oss i dag for mer informasjon eller for å avtale en befaring!