Mole crickets er et invasivt medlem av cricket-familien som finnes over hele det sørøstlige USA. Det finnes 3 hovedarter i Florida: gulbrun, sørlig og kortvinget. Disse skadedyrene lever for det meste under jorden, og bruker forbena for å hjelpe dem med å tunnelere gjennom skitten.

Disse skadedyrene ligner deres cricket-navn i utseende, med gråbrun farge og store perleøyne. Voksne kan vokse fra 1″ til 2″ i lengde. De har 3 par ben, 3 kroppssegmenter og et sett med antenner.

Føflekker er aktive året rundt, men forårsaker mest skade 2 ganger i løpet av året: om våren (fra mars til juni) når de kommer ut fra overvintringen og legger eggene sine; og om høsten (fra august til oktober).

Disse skapningene tunnelerer gjennom skitten, kutter gressrøtter og buler jorda oppover. De vil også spise røtter og skudd når de tar seg gjennom hagen din. Mens de vil spise omtrent alle typer torv, foretrekker de å spise bahiagrass og bermudagrass. Denne skaden fører til at brune flekker dukker opp på plenen din, hvor torv ofte erstattes av ugress. Mole cricket rovdyr (som vaskebjørn, fugler og beltedyr) vil også grave opp hagen din på jakt etter et måltid, og forårsake enda mer skade.

Føflekker er nattaktive og tiltrekkes ofte av lys som står på over natten, spesielt i parringssesongen. De er også tiltrukket av plener med tekke og vil ofte overvintre der, og dukke opp om våren når været varmes opp igjen.

Vanlige tegn på føflekker inkluderer små jordhauger rundt hagen din; brune eller døde gressflekker; en svampaktig plen eller hage; og tygget av eller løsnet frøplanter.

Det første trinnet i å behandle føflekker er å finne ut om det er plenskadedyret du har å gjøre med. Se etter dem ved å kombinere 1 til 2 liter vann med noen dråper oppvaskmiddel. Velg en 4 fot kvadratisk del av plenen din og fordel blandingen over den. Vent 1 til 2 minutter, og hvis du har føflekker, vil de vises på overflaten av jorda.

Forskning har også vist at nematoder er gunstige ved behandling av føflekker. Dette er en naturlig metode som ikke krever bruk av sterke kjemikalier og plantevernmidler.

Agn kan også brukes til føflekker. Disse utnyttes best ved å sette dem tidlig på kvelden. Det er viktig at du ikke vanner plenen på noen dager etter installasjon. Du bør også sjekke været for å sikre at det ikke regner i løpet av noen få dager etter installasjonen. Føflekker vil spise agnet du setter ut og giftstoffene i agnet vil eliminere dem.

Insektmidler har også vist seg gunstige mot disse skadedyrene, selv om de bør håndteres og påføres med forsiktighet. Flytende og granulære versjoner av disse behandlingene er mest brukt. Føflekker kan bli resistente mot disse kjemikaliene, så du bør prøve å rotere hvilken type og metode du bruker for å unngå dette. Disse insektmidlene er mest effektive mot muldvarp cricket nymfer, så den beste tiden å bruke dem er på forsommeren. Sørg for å vanne plenen etter påføring. Disse kjemikaliene kan være farlige, så dette valget overlates ofte til en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste.

Kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en evaluering og behandlingsplan hvis du mistenker at føflekker eller andre plener ødelegger skadedyr.