Når vi kommer inn i de kalde månedene, kan dyreliv begynne å dukke opp på eiendommen din, for eksempel vaskebjørn. Noen synes vaskebjørn er søte skapninger – men vær forsiktig! De er ville dyr som kan true deg og kjæledyrenes liv.

Hos Apple Pest Control forstår vi mangelen på kontroll over skadedyr i eller rundt hjemmet ditt. Vi er her for å hjelpe deg med å forstå oppførselen deres og finne ut de sikreste måtene å avvise vaskebjørn for din familie og kjæledyrs sikkerhet.

Hvor liker vaskebjørner å gjemme seg?

Vaskebjørn er ikke spesielt kresne når det kommer til steder og hvilken mat området rundt har å tilby. Vaskebjørner kan bli funnet gjemt ved skorsteiner, skogkledde områder, søppeldunker og til og med ventiler – stort sett hvor som helst som er hult nok til å gjemme seg og leve i.

Hvilke risikoer utgjør vaskebjørn?

Vaskebjørn er ville dyr og kan spre rabies – dette kan være livstruende for kjæledyrets helse fordi det kan manifestere seg raskt. Vaskebjørn viser seg også å være bærere av lopper, flått og lus.

Vaskebjørneskitt kan også være farlig for helsen vår. Inne i avføringen deres kan det bli funnet salmonella og leptospirose. Hvis du har barn som liker å leke ute og tilfeldigvis kommer over avføring, kan det, selv om det er sjeldent, også inneholde rundormegg fra vaskebjørn som kan overføres til barna dine. Dette egget kalles Baylisciris, og når det først er dannet til larver, kan det ende opp i øynene eller hjernen – blindhet eller død er konsekvensene av dette.

Hvordan holde vaskebjørn borte fra hjemmet og kjæledyrene

Det er noen få vaskebjørn frastøtende midler som ikke er skadelige for helsen vår. Husk at de er på eiendommen din for å jakte på mat. Vaskebjørn har en sterk luktesans – du kan bruke denne til din fordel for å sette ut noe sterkt de ikke liker, for eksempel løk, hvitløk eller Epsom-salt.

Ikke utelat søppelbøtter og ta dem med inn i garasjen eller boden, et sted som er trygt og sikret. Sørg også for å ha kjæledyrmat inne. Men hvis du må la kjæledyrmat ligge ute, gjør det på ettermiddagen, når vaskebjørn er mer sannsynlig å sove. Et annet alternativ til å mate dine utvendige kjæledyr er å legge maten deres på en hevet overflate som vaskebjørn ikke ville være i stand til å klatre opp på. Hvis kjæledyret ditt tilfeldigvis legger igjen matrester, ta med maten inn.

Vaskebjørn har også sensitive øyne, og forklarer dermed hvorfor vaskebjørn ofte blir funnet på utforskning om natten. Du kan få et avvisende blinklys som skal plasseres i hagen din for å få dem vekk fra eiendommen.

Pass på å forsegle eventuelle hule områder eller åpninger for å hindre vaskebjørn fra å leve og gjemme seg i dem. Pass på at du forsegler ventilene med maskinvarekluter eller annet som kan la luften strømme fritt uten å blokkere den.

Ta kontakt med proffene!

Hvis du trenger hjelp til å bli kvitt vaskebjørn, kontakt oss i dag! Hos Apple Pest Control stopper vi ikke bare ved å avvise vaskebjørn, vi tilbyr også økologisk eller standard skadedyrbekjempelse og kan garantere deg profesjonelle og effektive resultater for din familie og kjæledyrs sikkerhet.