Hvert år forårsaker termitter skade anslått i milliarder av dollar. Disse skadedyrene, noen ganger kjent som «stille mordere», forbruker tre fra innsiden og ut og kan leve i hjemmet ditt i årevis uten å bli lagt merke til. Typen termitt du har vil diktere hvilken termittbehandling du bruker. Det er tre hovedtyper av termitter, inkludert tørrvedtermitter, damptretermitter og underjordiske termitter.

En årlig termittinspeksjon er et avgjørende skritt for å beskytte huset ditt mot disse skadedyrene. En gang i året vil en termitttekniker besøke hjemmet ditt og sjekke innsiden og utsiden for tegn på termitter. Å bruke betong til fundamenter, reparere lekkasjer, vedlikeholde tørr jord rundt huset og sikre at landskapsarbeid ikke kommer i kontakt med fundamentene er alle nyttige tiltak å ta mot termitter.

Til tross for vår beste innsats, kan termitter trenge inn i hjemmet vårt av og til. Når termitter har invadert et hjem, kan bare spesialiserte behandlinger utrydde problemet for alltid. Det er viktig å identifisere arten av termitt du har å gjøre med før du bestemmer deg for en behandlingsstrategi. Flytende jordbehandlinger, agnstasjoner og spray/skum er de tre mest utbredte behandlingsformene.

Tiden det tar for en termittbehandling å være effektiv og hvor lang tid en behandling varer, er store bekymringer for enhver huseier når de vurderer typer termittbehandlinger.

Som et beskyttende tiltak kan væske-jordbehandlinger påføres jorden rundt fundamentet til huset ditt. Flytende termiticid helles i en grøft som er gravd rundt omkretsen. Etter påføring kan grøften fylles på nytt. Termitter vil gå gjennom termiticidet på vei fra huset ditt til kolonien. Effekten av disse behandlingene kan merkes i opptil fem år. Behandlinger med flytende jord er mer effektive enn agnstasjoner, og de fleste kolonier blir utryddet på så lite som tre måneder.

Termitter kan også kontrolleres ved å plassere agnstasjoner rundt omkretsen av eiendommen din. Fordi termittene først må finne agnet, deretter transportere det tilbake til kolonien og vente på at alle medlemmene skal spise det, tar disse behandlingene lengre tid å virke enn flytende jord. Etter en stund vil hele kolonien være utryddet, inkludert dronningen. Det er viktig å sjekke på agnstasjoner ofte og fylle på forsyninger etter behov. Å eliminere en termittkoloni med agnstasjoner kan ta opptil seks måneder.

Spray og skum kan brukes på både eksisterende trekonstruksjoner og helt nye bygg for å beskytte dem mot termittskader. Injiserbare løsninger er også en effektiv metode for å behandle tørrtretermitter. Ved å spraye løsningen direkte inn i treverket, eliminerer den eventuelle eksisterende termitter og trenger dypt inn i platen for å forhindre ytterligere angrep. Innen en dag eller to etter behandlingen begynner termitter vanligvis å dø ut. Men behandlingen kommer kanskje aldri frem til dronningen hvis det tar for lang tid å komme til resten av befolkningen.

Termitter er en vanlig kilde til stress for eiendomseiere. Ta kontakt med et skadedyrfirma for en omfattende inspeksjon og en skreddersydd termittbekjempelsesplan hvis du mistenker at du har et problem med termitter eller hvis du bare ønsker å iverksette forebyggende tiltak.