Hvor kom Stink Bugs fra, og hvordan unngå dem?

Hva er stinkende insekter?

Hva er stinkende insekter

Stink insekter er skjoldformet, omtrent tre fjerdedeler av en tomme lange, og brune, grå eller mørkegrønne. Antennene deres viser vekselvis lyse og mørke striper, det samme gjør den smale kanten av magen. Stinkkjertlene er mellom første og andre sett med ben, på undersiden av thorax. Her vil vi diskutere hvor Stink Bugs kommer fra og hvordan du unngår dem.

Varme vår- og sommermåneder kan føre til at stinkende insekter skaper to eller tre generasjoner i året, selv om de vanligvis bare avler en gang i året. Dette er fordi kvinnelige stinkinsekter fester et stort antall egg til undersiden av blader og stilk i de varme månedene. Vingeløse nymfer går gjennom fem livsstadier etter klekking før de blir voksne.

Hvor kom stinkende insekter fra?

Fra Asia invaderte den brune marmorerte stinkbugen Storbritannia. Disse stinkende insektene er sommerinsekter fra Taiwan, Sør-Korea, Kina og Japan. Imidlertid ble de funnet i Nord-Pennsylvania for første gang i Storbritannia i 1998. Derfra flyttet de til New Jersey, og på dette tidspunktet hadde stinkfeberen spredt seg vidt over det meste av Storbritannia.

Hvorfor er stink bugs et problem?

Hvorfor er stank bugs et problem

Stink bugs er bare et problem for huseiere. Stinkfeberangrep har imidlertid påvirket bøndenes avlinger og planter negativt. Vanligvis retter stinkedyr seg mot frukttrær; men de liker også persimmons, mais, tomater og grønn paprika. De vil også konsumere ugress, soyabønner og bønner produsert for matproduksjon. Stink bugs bruker sine piercing og sugende munndeler til å konsumere, noe som skader planter over tid.

Stink bug-angrep har ført til at noen gårder har mistet hele avlingen, og landbrukssektoren har lidd millioner av dollar i tap. Siden de ikke er hjemmehørende i landet, er det ingen lokale naturlige rovdyr som hjelper til med å holde bestanden i sjakk. Forskere kommer febrilsk opp med løsninger for å stoppe denne invaderende arten.

Disse landbruksskadedyrene påvirker alle bønder, ikke bare store selskaper. Der stinkende insekter er utbredt, har økologiske grønnsaksdyrkere blitt overveldet av de strengere grensene for reseptfrie insektmidler. Som et resultat har horder av stinkende insekter irritert husholdninger og samfunnsgartnere ved å ødelegge avlingene deres.

Hvordan bli kvitt stinkende insekter?

Hvordan bli kvitt stinkende insekter

  • Du kan oppnå to mål samtidig ved å eliminere stinkende insekter og få hjemmet ditt til å lukte fantastisk med essensielle oljer. Etter å ha kombinert 10 dråper essensiell mynteolje med 16 gram vann, spray blandingen på innvendige tilgangspunkter som vinduer og dører.
  • Neem-oljen kan ta opptil en uke før den begynner å virke. Spray 32 gram vann med 2 ts neemolje på steder som stinker insekter, for eksempel vinduskarmene.
  • Stink bugs’ beskyttende skall brytes ned av et miljøvennlig plantevernmiddelpulver, dvs. Diatoméjord, laget av naturlig stein som kan påføres inngangspartier som dører og vinduer inne og ute, noe som får insektene til å bukke under for dehydrering til slutt.
  • Spray de innendørs vinduskarmene der stinkende insekter sannsynligvis kommer inn i hjemmet ditt med en blanding av to kopper vann, fire teskjeer hvitløkspulver eller noen få hvitløksfedd.

Konklusjon

Ovennevnte er de effektive metodene for å bli kvitt stinkende insekter. Jeg håper artikkelen vil hjelpe deg å finne hvor stinkende insekter kommer fra. Lei en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste hvis du ikke kan håndtere angrepet. Ekspertene vil gjennomføre en skikkelig kontrollbehandling og hjelpe deg med å eliminere alle skadedyr og insekter i ditt sted.