Hvor gjemmer det seg stinkbugs i hjemmet?

Med sin ubehagelige lukt og evne til å bli angrepet, gjør stinkende insekter en utmerket jobb med å sørge for at ingen liker dem. Imidlertid klarer de ikke å ta hintet om at ingen vil ha dem i nærheten, ettersom de fortsetter å invadere våre hjem, hager og åkre i økende antall. For å bekjempe deres utholdenhet er det viktig å vite hvor du finner stinkende insekter, slik at du kan sette opp riktig forsvar i hjemmet eller bygningen.

Med denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om stank bugs, inkludert informasjon om populære stink bugs skjulesteder og hvordan bli kvitt stink bugs.

Forstå en Stink Bugs livssyklus

Alle stink bugs har en hemimetabolous livssyklus som består av egg, nymfe og voksen livsstadier. Hemimetabolous livssykluser kalles også ufullstendig metamorfose. I motsetning går en sommerfugl gjennom en fullstendig metamorfose fordi den involverer et forpuppingsstadium når den er inne i en kokong, hvor den går over fra en larve til sin endelige voksne form som ligner lite på larven.

Som et hemimetaboløst insekt inkluderer ikke en stinkbugs livssyklus et puppestadium. Stinkbug-nymfer, eller tenåringer, går direkte over i voksenstadiet gjennom hyppig smelting, hvor de kaster av seg det ytre laget og danner et erstatningslag. Mens sommerfugler gjennomgår en fullstendig transformasjon, blir stinkende insekter bare større.

Lengden på hvert stadium varierer med hver type stinkfeil – som det er mange av! For eksempel utvikler grønne stinker seg fra egg til voksne i løpet av omtrent 30 til 45 dager, mens brune marmorerte stinker tar mellom 40 og 60 dager før de går over til sin voksne form. Andre typer stank bugs inkluderer harlekin bug, sørlig grønn stink bug, spined soldat bug, to-spotted stink bug og ris stink bug.

Siden den brune marmorerte stinkbugen er den vanligste synderen i den midtatlantiske regionen, vil vi fokusere på livssyklusstadiene deres. Den brune marmorerte stinkbugen er en invasiv art og har rundt en til to generasjoner per år.

Eggstadiet

Kvinnelige brune marmorerte stinkbugs legger omtrent 212 til 486 egg i løpet av livet i klynger på 20 til 28. De legger sine lysegrønne egg på undersiden av bladene. Eggene klekkes vanligvis innen seks til 26 dager, avhengig av temperaturen. Brune marmorerte stinkbugs begynner sin reproduktive aktivitet og legger egg om våren.

Nymfestadiet

Nymfer opplever fem forskjellige smeltefaser, kjent som instars. I løpet av disse fem fasene utvikler nymfene gule og røde markeringer på magen, svarte rektangulære flekker, rødsvarte antenner og vokser fra 1/10 tommer til ½ tomme lange. Disse endringene skjer over fem uker.

Voksen scene

Voksne brune marmorerte stinkbugs lever i omtrent seks til åtte måneder. Som sådan blir eggene som stinkende insekter legger om våren til slutt voksne i juli og august. De voksne gjentar deretter syklusen med parring og egglegging for neste generasjon stinkende insekter.

Stink Bugs om vinteren

Om vinteren

I løpet av vinteren går voksne brune marmorerte stinkbugs inn i en fase med reproduktiv diapause eller overvintring, som ligner på dvalemodus. Når dagene blir kortere, slutter de med reproduktiv aktivitet og søker skjermede områder for å bevare ressursene og overleve vinteren.

Dessverre kan stinkende insekter finne hjemmet ditt like koselig som du gjør når vinteren gryr og tar bolig under reproduktive diapause. Skulle de bestemme seg for å tilbringe vintermånedene i hjemmet ditt, her er noen områder hvor de kan gjemme seg:

  • Loft
  • Sprekker og sprekker i vegger eller gulv
  • Draperifolder
  • Innvendig hule gardinstenger
  • Vegger eller krypkjeller

Om sommeren

Når våren kommer, våkner voksne marmorerte stinkbugs fra dvalen og begynner å lete etter en solid frokost bestående av frukt, frø, nøtter og blomster for å fylle opp for parringssesongen. Etter hvert som dagene blir lengre og temperaturen stiger, blir stinkende insekter mye mer aktive. Mens du sannsynligvis vil finne dem hvilende i sprekker og sprekker om vinteren, er det mer sannsynlig at de kryper eller flyr rundt om sommeren, og samler seg rundt lys og vinduer eller andre reflekterende overflater.

Du kan også finne hauger med døde stinker i ett område hvis du har en stank bug-angrep. Å finne døde stinkbugs indikerer at noen av dem som overvintret i huset ditt ikke overlevde vintermånedene. Slike hauger er et avslørende tegn på en stinkende insektsangrep. Disse haugene vil mest sannsynlig dukke opp i varmere områder av huset ditt, for eksempel de som er utsatt for sollys, ettersom stinkende insekter kollektivt vil dukke opp fra gjemmesteder for å søke varme hvis de merker en forestående død.

Hvordan bli kvitt stinkende insekter

Hvis du finner et stort antall stinkende insekter i hjemmet ditt, er den beste handlingsplanen å ringe et profesjonelt skadedyrfirma for å bli kvitt dem. Siden de kommer inn i strukturer i stort antall og skiller ut feromoner for å tiltrekke andre stinkende insekter til deres plassering, kan det være utfordrende å bli kvitt dem alle på egen hånd.

Du kan bli fristet til å knuse en hvilken som helst insekt når du ser en, men du vil ikke gjøre det med stinkende insekter – de avgir en stygg lukt når de blir truet, og gir dem deres karakteristiske navn. Du kan kvitte deg med små mengder stinkende insekter på egen hånd ved å bruke et vakuum. Imidlertid vil de sannsynligvis stinke opp vakuumet ditt når du gjør det!

Selv om du kanskje ikke helt kan bli kvitt stinkende insekter på egenhånd, kan du ta ulike tiltak for å forhindre at de kommer inn i hjemmet ditt. Her er noen trinn du kan ta:

  • Tett eventuelle sprekker i vegger, fundament, døråpninger eller vinduer med fugemasse
  • Plasser skjermer over vinduer og ventiler
  • Fjern vindusklimaanleggene

Siden det er mer sannsynlig at det kommer inn i hjemmet ditt på slutten av høsten og tidlig på vinteren ettersom været blir kaldere, er det viktig å vise ekstra årvåkenhet i løpet av disse månedene for å forhindre angrep av stinkedyr.

Hos Pestech Skadedyrbekjempelse kvitter vi oss med stinkende insekter ved å fokusere på hjemmet eller bygningens eksteriør, loft og vegger der stinker gjerne gjemmer seg eller kommer inn i lokalene, ved å bruke en kombinasjon av spray og tåke.

Ring Pestech for Stink Bug Exterminator

Ring Pestech for å ta vare på stinkende insekter

Hvis du oppdager tegn på en stinkende insektsangrep, ta de nødvendige trinnene og ring Pestech for en inspeksjon før de begynner å avgi varemerkelukten. Våre skadedyrteknikere har effektivt tatt vare på stinker og alle slags andre skadedyr rundt New York siden 1989.

Kontakt oss for å lære mer om hvordan du kan forebygge stinkende insekter og hva vi kan gjøre for å hjelpe!