Når du tenker på farlige skadedyr, er larvene mest sannsynlig en av de siste du tenker på. I Florida er det noen få arter av larver som kan stikke, og forårsake en rekke reaksjoner fra mindre kløe og svie til fullverdige allergiske reaksjoner. Disse stikkende larvene er utbredt i Florida på grunn av klimaet; den lengre varme årstiden gir mer tid til å reprodusere seg, med 3 til 4 generasjoner per år (mot 1 til 2 generasjoner i kaldere klima).

Noen av de vanligste stikkende larvene som finnes i Florida inkluderer IO-møll-larven, puss-larven, saddleback-larven og hagmøl-larven.

IO Moth Caterpillar

Disse larvene er lette å få øye på, med blekgrønne kropper og gule og røde striper. Ryggradene deres er gule med svarte tips, festet til giftkjertler. De kan vokse til mer enn 2 tommer i lengde. De er kjent for å livnære seg på mer enn 100 arter av planter, inkludert eik, azalea, rose, mais og hibiskus.

Puss Caterpillar

Disse larvene har en konveks kroppsform som er dekket med grå til brune hår. Rygger er festet til giftkjertler under disse hårene. Ved berøring bryter ryggradene av i huden og forårsaker sterke smerter. De vokser til å bli omtrent en tomme i lengde og finnes ofte på eik og sitrus.

Saddleback Caterpillar

Disse larvene er veldig karakteristiske i utseende med brune kropper og lysegrønne midter (som ligner et salteppe), sammen med en lilla til brun oval-formet flekk (som ligner en sal) i midten av ryggen. De har stikkende hår foran og bak på kroppen og vokser opp til 1 tomme i lengde. De lever av prydplanter som eik, rose, mais, pære og plomme.

Hag Moth Caterpillar

Disse larvene er mindre vanlige enn de andre. De er lyse til mørkebrune i fargen med hårete armer som buer og vrir seg med stingers. De vokser til omtrent 5/8″. De finnes ofte på landskapstrær og busker som ask, kornel, eik og rose.

For å unngå larvestikk, se alltid før du strekker deg inn i plantene. Det er også fordelaktig å gjøre deg kjent med de vanligste av disse skadedyrene som finnes i ditt område for å gjøre dem lettere å identifisere hvis du møter dem. Hvis du kommer over en, bruk tykke hansker for å fjerne dem og enten klem dem eller slipp dem i en beholder med rødsprit. Hvis du blir stukket, bruk teip for å fjerne ryggradene fra huden din og påfør is for å hjelpe mot stikkende og smertene. Du kan også bruke en pasta med natron og vann for også å hjelpe med stikket.

Hvis du har et problem med larver eller andre skadedyr, kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for å få hjelp.