Earwigs er ikke vanlige husholdningsskadedyr; faktisk blir de noen ganger referert til som «sporadiske inntrengere.» Disse skadedyrene har langstrakte, flate kropper som er rødbrune til svarte i fargen. De har tang foran på kroppen som de bruker både som forsvarsmekanisme og for å fange byttedyr. Earwigs er ofte funnet i grupper og favoriserer fuktige, skyggefulle habitater. De lever av planter og blomster. De sprer ikke sykdommer og er ikke skadelige for mennesker.

Det er flere ting som kan tiltrekke øreplugger til hjemmet ditt:

  • Fuktighet/fuktighet: Fuktighet kan samle seg rundt huset ditt gjennom tette eller blokkerte takrenner, utette kraner, busker og busker som blokkerer solen fra å nå jorda for å hjelpe til med å fordampe fuktighet, og til og med komprimert jord eller tung tekke. Earwigs vil også bli trukket til kjellere og krypkjeller, da disse områdene også er kjent for å holde på fuktighet og fuktighet. Hold takrenner klare og fri for rusk. Trim tilbake busker og busker. Luft plenen for å fjerne tekke og løsne jord. Vurder krypkjeller eller bruk av en avfukter i krypkjeller og kjellere.
  • Treråte: Treråte er forårsaket av fuktighet, som nevnt ovenfor. Råtte treverk tiltrekker seg ikke bare øretvister, men også andre skadedyr som termitter. Ørentvister er kjent for å leve eller gjemme seg i trehull, og råtnet tre gir dem det ideelle stedet å bo i. Hold fuktighet unna tre i hjemmet ditt og reparer eller bytt ut råtnet tre umiddelbart.
  • Hageavfall: Earwigs foretrekker fuktighet og skygge og rusk i hagen din gir akkurat det. Hauger med rakede løv er det perfekte stedet å gjemme seg og reprodusere. De vil også oppsøke vedhauger, hauger med pinner eller trelemmer, byggematerialer og mer. Hold hagen din fri for rusk og oppbevar ved unna hjemmet.
  • Landskapsarbeid: Earwigs lever av planter, blomster og de små insektene som også spiser dem. De tiltrekkes av hagen din for matkilden og vil deretter komme innendørs når værforholdene forverres utendørs.

Hvis du har et problem med øreplugger eller andre skadedyr, ring McCall for en grundig inspeksjon, behandling og forebyggingsplan.