Kakerlakkangrep er aldri hyggelige opplevelser for noen. Å kjenne til arten av kakerlakker for hånden vil hjelpe deg å velge den mest effektive metoden for utryddelse. Kakerlakker utløser astma og andre ubehagelige helseeffekter, som allergier. La oss ta en titt på de tre vanligste typene kakerlakker i sør og hvordan du kan forhindre dem.

Amerikansk kakerlakk

Denne utendørs-bolig mort kan vokse til en lengde på 1,5 tommer. Hannene av denne arten utvikler vinger som er lengre enn kroppen deres nær slutten av livssyklusen. Deres karakteristiske gule pannebånd fungerer som et lett gjenkjennelsesmiddel.

Uansett hvor det er mye mat er vanligvis der du finner amerikanske kakerlakker. De favoriserer også mindre ofte brukte avløp. De hekker gjerne i fuktige, mørke vedhauger i naturen.

Tysk kakerlakk

Den tyske kakerlakken er en av de mest utbredte artene i verden. Den varierer i farge fra en lysebrun til en mørk brun og har to striper nær toppen av hodet. Vinger er til stede i denne arten. De liker best fuktige, mørke steder. På grunn av sin følsomhet for kulde, trives de i varmere strøk.

Brunbåndet kakerlakk

Denne arten ble introdusert til USA i 1903 og har siden spredt seg over hele landet. De to svake brune båndene på vingene til den brunbåndede kakerlakken er kilden til insektets vanlige navn. Angrep er mest vanlig i skap og bak bilder fordi det er de varmeste, tørreste og høyeste punktene i et rom. Det er vanlig at denne arten skjuler eggkassene sine i eller under menneskeskapte strukturer.

Kakerlakkforebygging

Forhindre at kakerlakker infiserer hjemmet ditt ved å:

  • Ta hensyn til kjøkkenet: Plukk opp eventuelle smuler eller søl med en gang og ta ut søppelet med jevne mellomrom.
  • Rydd opp: Bli kvitt gamle aviser, bytt til plast i stedet for oppbevaringsbokser i papp, og unngå å ha klær stablet i det ene hjørnet.
  • Holde fuktigheten nede; Kakerlakker kan ikke overleve uten vann. Reparer eventuelle rørleggerproblemer som kan forårsake lekkasjer eller drypp. Bruk en avfukter for å eliminere fuktigheten i kjelleren. Fraværet av fuktighet i krypkjelleren er en annen god grunn til å vurdere å omslutte den.

Selv om forebyggende tiltak kan redusere sannsynligheten for møter med kakerlakker, er det tider når eksperthjelp er berettiget. Et profesjonelt skadedyrfirma i ditt område kan inspisere hjemmet ditt og gi deg råd om hvordan du best kan eliminere problemet og forhindre at det kommer tilbake.