Har du noen gang sett små insekter i pantryvarene dine, som mel eller korn? Dette kan være et stort tegn du kan ha pantry skadedyr i hjemmet ditt og ødelegge maten du har kjøpt i butikken! Selv om disse skadedyrene ikke er skadelige for mennesker, kan de være til sjenanse. Her er to vanlige pantry-skadedyr å se etter og forebyggingstips.

Indiske måltidsmøll

Den indiske måltidsmøllen er kjent for å livnære seg på pantryartikler som tørket frukt og grønnsaker, korn, frø, nøtter, godteri, sjokolade, kjæledyrmat og melkepulver. Disse skadedyrene har seks ben, et vingespenn på ½» til 5/8″, og et tofarget brunfarget og kobbervingemønster. Du kan ofte finne disse skapningene i pantryet ditt, på jakt etter en matkilde.

Kjøpmannskornbiller

Disse skadedyrene har seks ben, seks saglignende tenner og mørkebrune ovale kropper. Handelskornbiller vil ofte krype inn i lagret matemballasje, spise, leve og til og med reprodusere seg i dem! Mens navnet deres antyder at de lever av korn, foretrekker de å spise frokostblandinger, kakeblandinger, kjeks og sjokolade. Når disse insektene invaderer emballasje, forurenser de dem umiddelbart, noe som gjør dem uspiselige eller brukbare til matlaging.

Forebygging av pantry-skadedyr

Det er flere måter du kan unngå at skadedyr fra pantry invaderer på, vurder følgende tips og triks:

  • Før du kjøper nye dagligvarevarer, sjekk eksisterende åpne varer i pantryet for tegn på pantry-skadedyr for å unngå å spre dem til de nye matvarene dine.
  • Før du kjøper pantryartikler, inspiser pakkene for å sikre at de alle er forseglet ordentlig.
  • Når du oppbevarer pantrymat, bør du vurdere å bruke en plast- eller glassbeholder med sikre lokk, og avskjære all tilgang for disse skadedyrene å invadere.
  • Hold lagringsområdene rene, tørk opp smuler og søl, og rengjør sprekker og hjørner av skap og dører grundig med en støvsuger.
  • Nå ut til din lokalt skadedyrfirma for ekstra beskyttelse mot pantry-inntrengere. Disse fagpersonene kan anbefale en behandlings- og forebyggingsplan tilpasset ditt hjem.