Hva er Mud Daubers og hvordan bli kvitt dem?

Det finnes en rekke vepsearter på jorden, og noen av vepsene kalles vanligvis Mud Daubers. I denne artikkelen skal vi diskutere, hva er Mud Daubers og hvordan bli kvitt dem.

Hva er Mud Daubers?

Hva er Mud Daubers

Mud Daubers er de stikkende insektene som også kalles ‘slamveps’ og ‘smuss dauber’ navnet er gitt til en rekke veps av familiene ‘Sphecidae og Crabronidae’ men ekskluderer familiemedlemmene til ‘Vespidae’ som også kalles ‘Vespidae’. keramikkveps.’ Mud Daubers bygger reiret sitt med gjørme, og de får dette navnet.

Hvordan identifisere mud Daubers?

Hvordan identifisere mud Daubers

Når det kommer til vepsidentifikasjon, er disse Mud Daubers de enkleste å finne sammenlignet med andre vepsearter. De fleste gjørmeklattene er lange og kan vokse opp til 1 tomme, og de har svarte skjeletter med gule merker. Midjene deres er tynnere som forbinder brystkassen og magen.

Disse skapningene kan lett bli funnet ved reirene deres. Reiret deres vil være et lite gjørmerør som er laget av sand.

Er Mud Daubers aggressive?

Er Mud Daubers aggressive

Mud Daubers er ikke så aggressive som andre vanlige veps, men disse artene stikker også når de blir forstyrret eller truet. Disse mud Daubers er den største plagen for huseiere siden bikubene deres er vanskelige å fjerne sammenlignet med papirvepsebol.

Deres gjørme er veldig sterk, og disse vepsene vil forlate etter noen dager, men gjørmen i hjemmet ditt vil være det perfekte stedet for andre aggressive veps å oppholde seg.

Hvordan bli kvitt mud daubers?

Selv om disse mud daubers ikke er så aggressive, bør du holde dem borte fra hjemmet eller kontoret. Dette er den største plagen som kan svi når de blir truet, nedenfor er noen av tipsene for å holde Mud Daubers borte fra plassen din,

1. Bruk vepsefeller

Å bruke vepsefellen er en effektiv måte å utrydde gjørmeklatter. Du kan kjøpe en felle fra butikken i nærheten og plassere den tidlig på våren for å fange dronningen. Hvis du fanger dronningen, kan du unngå de andre yngre skadedyrene.

2. Eliminer reirene deres

Du kan finne gjørme reir hvor som helst og i alle hjørner av hjemmet ditt, og du vil finne en edderkopp i nærheten av reiret. Hvis du virkelig ønsker å bli kvitt Mud Daubers, bør du vurdere å fjerne vepsebol. Men pass på at det er et Mud Daubers-reir for å unngå stikk fra andre aggressive veps.

Hvis du ikke vil drepe disse skapningene, kan du flytte reiret. Men dette bør gjøres om natten med riktig beskyttelse.

3. Naturlige metoder

Det er mange naturlige hjemmemetoder som hjelper deg å bli kvitt veps og mud Daubers. Lag en skadedyrspray med noen av de essensielle oljene som peppermynte eller sitrus og fortynn oljene med sitronsaft. Overfør sprayen til en sprayflaske og spray rundt i hjemmet ditt for å unngå tilstedeværelse av veps og mud Daubers.

Du kan også bruke eddik i hjemmet, bland eddiken med flytende såpe og vann. Rør godt for å lage en spay, denne sprayen er også effektiv for å bli kvitt Mud Daubers.