Hva er hestefluer? Disse skadedyrene kan ødelegge selv de beste stranddagene, her er hvordan du unngår dem

Mens den varme sanden mellom tærne og den melodiske lyden av havbølgene kan få deg til å føle at du er i paradis, kan et bitt fra en hesteflue raskt bringe deg tilbake til virkeligheten. Selv om de har fått navnet sitt fra å spise hester og andre husdyr, er hestefluer like beryktet som en skadedyr for strandgjengere på alle kyster. I motsetning til husfluer og fruktfluer, er hestefluer kjent for sin smertefulle og vedvarende biting. Vanligvis funnet i både forstads- og landlige områder i nærheten av vann, kan disse grusomme fluene gjøre det som var ment å være en avslappende sommerferie til et smertefullt mareritt.

Hva er hestefluer?

Hestefluer er i stand til å reise mer enn 30 miles om gangen, og er raske og sterke flygere. Mest aktive under varme, fuktige forhold og tiltrukket av vannmasser, ser hestefluer ut til stranden som det perfekte stedet for pusterom. Hannhestefluer lever vanligvis av nektar, men hunner trenger et blodmåltid for å reprodusere effektivt (akkurat som de andre irriterende sommerinsektene – mygg). Kjent som visuelle jegere, venter hestefluer ofte på stier og veier for potensielle verter, og angriper mørke objekter i bevegelse som går forbi. Vanligvis mating midt på dagen, hestefluer er mest utbredt på vindstille, varme, solfylte dager.

Hestefluer, også referert til som «grønnhoder», er kjent som vedvarende angripere. I motsetning til mygg, som rett og slett stikker hull i huden og suger blod, bruker hestefluer sine barberbladlignende munndeler til å rive huden og samle blod. Som et resultat kan hestefluebitt være ganske smertefullt. Disse utrettelige skadedyrene vil fortsette å bite en vert til de enten lykkes med å skaffe blodmelet eller blir drept. I noen tilfeller kan de til og med jage det tiltenkte målet for en kort periode.

Nå som du vet hva hestefluer er, les videre for å lære om hestefluekontroll.

hestefluer

Hvordan takle hestefluer på stranden

Hestefluer nyter vannet og solen like mye som vi gjør, og gjør strandbyer til et av deres foretrukne reisemål. Heldigvis finnes det en rekke måter å beskytte deg selv og dine kjære mot disse skadedyrene og deres smertefulle bitt. Hestefluer har en tendens til å samles i myrer og skogkledde områder langs stranden, så om mulig unngå strender med myrland og sanddynegress. Hvis du tilfeldigvis havner på en strand med eller i nærheten av skog, sørg for å holde deg så nær vannet som mulig mens du er på stranden. Selv om det ikke er ideelt når solen skinner, hvis du leser en bok i en strandstol eller legger deg på teppet, bør du vurdere å pakke inn et håndkle eller bruke lange klær. I tillegg til verneklær, bruk et insektmiddel som inneholder en EPA-registrert ingrediens som picaridin eller olje av sitron-eukalyptus.

For det meste er hestefluer mest aktive i hjertet av sommeren i juli, så å velge en tur til stranden for å avslutte sesongen kan hjelpe deg å unngå å møte disse skadedyrene. I tillegg avtar hesteflueaktiviteten vanligvis på vindfulle dager, så dra nytte av disse hestefluefrie øyeblikkene, selv om det er litt mer vind på stranden enn du kanskje foretrekker.

Slik holder du eiendommen din trygg mot bitende fluer

Selv om hestefluer ikke er kjent for å overføre sykdommer til mennesker, er deres tilstedeværelse og bitt nok til å ødelegge enhver utendørs strandbyaktivitet. Hvis du bor i en strandby, er det viktig å sikre at eiendommen din ikke passer for hestefluer for å unngå de smertefulle bittene hjemme. Tøm eventuelle områder med stående vann for å bli kvitt potensielle hesteflueoppdrettssteder. I tillegg tiltrekkes hestefluer av lys og vil av og til samles i nærheten av vinduer. For å holde dem borte fra hjemmet, må du skjerme og tette alle dører og vinduer.

I tillegg til hestefluer, er det en håndfull andre fluer som fort kan bli en plage på eiendommen din også. Husfluer, for eksempel, er den vanligste flua som finnes i og rundt hjem. De har relativt kort levetid, men kan raskt formere seg, noe som resulterer i et stort flueangrep hvis de ikke behandles. Husfluer trekkes inn i hjemmene av de varme luftstrømmene som kommer fra strukturer på kjølige dager og omvendt. Fruktfluer finnes også i hjemmene, som ofte koser seg med gammel frukt som står på kjøkkenbenken, som navnet tilsier.

Hvis du mistenker et flueproblem i eller rundt hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. En kvalifisert fagperson vil kunne gjennomføre en inspeksjon og anbefale et riktig behandlingsforløp.