Når vi tenker på mulige insekt- og skadedyrangrep i hjemmene våre, tenker vi vanligvis på støvete hjørner av ubrukte rom, på gulvet på loftet eller kjelleren, eller i nærheten av dører og vinduer der skadedyrene har kommet inn i husene våre.

Men visste du at insekter til og med kan leve i isolasjonen av hjemmet ditt?

Hva slags insekter lever i isolasjon?

En rekke forskjellige insekter kan bli funnet i isolasjonen på loftet ditt eller andre steder i hjemmet ditt, inkludert klasefluer, termitter, møll og sølvfisk.

Dessuten, hvis mus og rotter har kommet inn på loftet ditt, kan lopper og flått grave seg inn i isolasjonen, og hvis gnagerne bærer disse små krypene i pelsen.

Et annet kryp som vanligvis bæres opp på loftet er veggedyr, som vanligvis reiser fra en annen del av huset ditt, for eksempel sengen eller klærne på soverommet eller møbeltrekket fra salongen.

Ofte vil esker med gamle klær og sengetøy bli tatt med opp på loftet når de ikke blir brukt, og disse kan inneholde veggedyr som kan grave seg ned i isolasjonen, siden de liker komfortable, mørke steder som gir beskyttelse mot omgivelsene.

Tiltrekker isolasjon insekter?

Isolasjon tiltrekker seg ikke de fleste insekter, i den forstand at de fleste insekter ikke blir tiltrukket av det som en matkilde, men når skadedyrene kommer over materialet, finner de ut at det er et uventet ideelt sted for dem å gå ned og ly.

Gir ly mot elementene, som kulde og trekk – tross alt loftsisolasjon isolerer og gir et varmt trygt sted for insekter og insekter å hekke og gjemme seg for rovdyr – isolasjon kan bli hjemmet og yngleplassen for forskjellige insekter, noe som gjør skadedyrbekjempelse til en nødvendighet i hjemmet ditt.

Imidlertid er det noen få bemerkelsesverdige skadedyr som gjøre lag et måltid ut av isolasjonen din, noe som gjør det desto mer sannsynlig at du finner dem der på loftet ditt, og ødelegger isolasjonen bit for bit. En av skadedyrene som gjør dette er kakerlakken, som vil spise stort sett alt som gjør dem til en høyrisikofeil å finne i hjemmet ditt.

Bortsett fra kakerlakker, spør mange: spiser sølvfisk loftisolasjon?

Som kakerlakker er sølvfisk i stand til å få næring fra isolasjon, og spesielt fra papirunderlaget som noen ganger finnes på loftsisolasjon, noe som gjør dem til en annen høyrisikofeil å finne på loftet ditt.

brune insekter

Liker insekter glassfiberisolasjon?

Selv om dette kan være overraskende – vi ønsker tross alt ikke å sove i et materiale som er gjennomsyret av bittesmå glassbiter – sammenlignet med andre typer loftsisolasjon, er glassfiberisolasjon å foretrekke fremfor insekter.

I motsetning til oss, er skadedyr som kakerlakker og sølvfisk i stand til å spise glassfiberisolasjon uten å skade fordøyelsessystemet, noe som betyr at denne typen isolasjon ikke vil holde loftsskadedyrene unna.

Så hvordan blir du kvitt insekter fra isolasjon?

Det er åpenbart ganske vanskelig å holde insekter og andre skadedyr utenfor loftet, siden det vanligvis er mørkt, rotete og har nær tilgang til utsiden, slik at insekter lettere kan komme inn i rommet.

Men når de først har kommet seg inn i hjemmet sitt, er det et par ting du kan gjøre for å hindre dem i å infisere isolasjonen din, skade den og tvinge deg til å erstatte den helt, for å holde hjemmet ditt isolert og de månedlige varmeregningene dine ned.

En vanlig måte å holde insekter unna isolasjonen på er å velge insektavvisende isolasjon, som sprayskum, cellulose eller polyuretan, som også tilfeldigvis er bedre isolatorer enn glassfiberisolasjon, slik at de også kan bidra til å holde regningene nede.

Hvis du imidlertid allerede har hatt skadedyr på loftet, og du har skumle kryper som bruker isolasjonen din som et sted å slå leir eller som en kilde til mat, bør du få profesjonell skadedyrbekjempelse til å komme over og behandle problemet.

Fagfolkene vil utføre en skadedyrbehandling avhengig av hva slags skadedyrproblem du har, som for eksempel skadedyrbekjempelse av sølvfisk, bekjempelse av veggedyr eller bekjempelse av lopper og flått.

Visse typer skadedyrbekjempelse vil bli brukt på mer enn bare isolasjonen din hvis skadedyrekspertene ser at problemet har spredt seg. Dette er spesielt viktig ettersom visse skadedyr som termitter, som er svært vanlige, kan begynne å ødelegge strukturen i hjemmet ditt hvis de overlates til sine egne enheter.

Så hvis du tror du kan ha et insekt- eller insektproblem på loftet ditt – og spesielt infiserer isolasjonen din – bør du ringe profesjonell skadedyrkontroll for å sjekke situasjonen og behandle problemet, for å redde isolasjonen din og stoppe insekter fra å komme inn i resten av huset ditt.