Svermende termitter kan ofte forveksles med flygende maur, og selv om disse to skadedyrene kan se like ut, kan skadene deres ikke være mer forskjellige. Å oppdage svermerte termitter er den første indikatoren på at en termittkoloni er i nærheten. Disse svermene kan vare rundt 30 til 40 minutter, og flyr ofte rundt en lyskilde. Å se svermere betyr ikke alltid at de for øyeblikket skader hjemmet ditt, men det betyr at kolonikameratene deres kan.

Hva er termittsvermere?

Termittsvermere, eller alater, er voksne termitter fra en termittkoloni, nærmere bestemt termitter som kan formere seg. Svermere kan være både hann- eller hunntermitter, avhengig av kolonistørrelse og art. Mens disse skadedyrene ser ut som bevingede maur, kan du skille dem fra hverandre ved deres fire like store vinger og deres rette antenne. Flyvemaur har imidlertid albueantenner med forskjellig størrelse for- og bakbein. Svermere har ingen bitende eller tyggende munndeler, noe som betyr at de ikke kan gjøre noen fysisk skade på hjemmet ditt.

Hvorfor svermer termitter?

Termittsvermer forlater reiret eller kolonien når det er på tide å starte en ny. Når en eksisterende koloni har nådd kapasitet, vanligvis fra tusenvis til millioner avhengig av art og reirstørrelse, drar de for å finne et passende sted å parre seg og starte en ny koloni. Dessverre vil stedet de velger å velge ofte være hjemmene våre.

Når svermer termitter?

Det er visse tider på året, avhengig av hvor du befinner deg og arten, når termittsvermer er veldig aktive. I Florida ser vi ofte underjordiske termitter som svermer om våren og forsommeren. Tørrvedtermitter svermer imidlertid på slutten av våren til slutten av sommeren. Været har også stor innvirkning på svermere, med svermere som dukker opp etter en regnbyge eller når været er overskyet.

Hvordan kan jeg forhindre svermere?

Å se svermere utenfor hjemmet ditt kan være alarmerende, men det er ingen grunn til panikk. Det er flere gjør-det-selv-forebyggende tiltak hver huseier kan plassere rundt hjemmet sitt for å avskrekke svermerte termitter. Den beste måten å forhindre svermere på er å hindre kolonier i å etablere seg i utgangspunktet. Vurder å plassere disse DIY termittforebyggende tiltakene:

  • Eliminer eventuelle stående vannkilder rundt hjemmet ditt.
  • Inspiser regelmessig grunnlaget for løs mørtel eller boblende maling, og reparer det om nødvendig.
  • Plasser værlister på alle dører og vinduer.
  • Sørg for at det er minst 18″ mellomrom mellom jorda og tredelene i hjemmet ditt.
  • Hold dørene og vinduene lukket så mye som mulig, og slå av utelysene om natten, da lyset også kan tiltrekke seg disse skadedyrene.
  • Se etter å fjerne alle trestubber fra eiendommen din.
  • Planlegg en årlig termittinspeksjon av ditt hjem og eiendom for å hjelpe med å oppdage termittproblemer tidlig før de kan forårsake betydelig skade.

Mens termittsvermer bare indikerer at en koloni er i nærheten, er det viktig å ha de riktige tiltakene på plass når en blir oppdaget for å unngå termittangrep. Hvis du mistenker at du har en termittangrep eller svermere har blitt oppdaget i nabolaget ditt, ring McCall i dag for en gratis inspeksjon! Vårt team av fagfolk vil inspisere ditt hjem eller eiendom i Florida og anbefale en termittkontrollplan, tilpasset ditt hjem.