Hva du bør vite om loppe- og flåttsesongen?

Sesongbetingede problemer med lopper og flått kan få mange dyreeiere til å føle seg engstelige og grusomme. Imidlertid er lopper og flått farlige for alle pattedyr, inkludert mennesker. Mange kjæledyreiere vil søke: «Når er loppe- og flåttsesongen?» når været varmes opp. Her vil vi diskutere hva du bør vite om loppe- og flåttsesongen og farene forbundet med dem.

Oppførsel

Oppførsel

Både lopper og flått er parasitter som lever av levende ting og bor i skogkledde områder og langt, tykt gress utendørs. Begge insektene er beryktet for å forårsake kaos i tillegg til å ha irriterende bitt.

Lopper holder seg ofte til hunder og vil reise hvor som helst, selv hjemme. De voksne vil legge egg på vertene sine og klekkes raskt til larver. Loppeegg kan klekkes i løpet av to uker, og skadedyrangrepet og infeksjonen kan spre seg raskt. Til tross for sjeldenheten av innendørs flåttangrep, kan de oppstå hvis du tar dem med inn på klærne eller hvis katten eller hunden din transporterer dem.

Farer forårsaket av lopper og flått

Farer forårsaket av lopper og flått

Selv om lopper og flått ikke foretrekker å spise på mennesker, kan de forårsake alvorlige helseproblemer hvis de fester seg til en vert. Tallrike sykdommer, som Lyme-sykdom, Rocky Mountain-flekkfeber og alfa-gal-syndrom, kan overføres til mennesker med flått. Selv om lopper ikke er anerkjent som sykdomsbærere, kan de fungere som parasittbærere og sykdomsvektorer.

De har også en ekkel vane med å bite, noe som kan være irriterende og ubehagelig. Flått- og loppebitt kan forårsake ulike hudproblemer hvis de ikke behandles riktig. Kontakt lege hvis du tror at en loppe eller flått har bitt deg og du er bekymret for hevelse, rødhet, kløe eller andre symptomer.

Når er loppe- og flåttsesongen?

Lopper og flått går i diapause i vintermånedene, noe som ligner på dvalemodus. Disse insektene kan være til stede året rundt i mange områder som ikke er i samsvar med klimaendringer.

Mesteparten av tiden forutsier værforholdene når lopper og flått er mest aktive. Mange faktorer kan påvirke loppe- og flåttpopulasjoner, men de er mest aktive i varmt, fuktig vær. Vanligvis varer loppe- og flåttsesongen i løpet av mars og desember.

Tips for å forebygge lopper og flått for kjæledyr

Tips for å forebygge lopper og flått for kjæledyr

Katter og hunder kan lett introdusere skadelige skadedyr i huset ditt uten forebyggende tiltak. I tillegg er det mer sannsynlig at de opplever anemi, hårtap og andre kroniske loppebittsymptomer. Heldigvis finnes det mange forskjellige medikamenter du kan kjøpe hos veterinæren din eller over disk for å hindre lopper og flått i å bite dine pelskledde venner, inkludert aktuelle formuleringer og spiselige valg.

Hvis du er usikker på hvilket valg som er best for kjæledyret ditt eller trenger mer informasjon om hvordan lopper og flått kan påvirke kjæledyrets helse, snakk med en ekspert på dyrestell.

Konklusjon

Jeg håper artikkelen vil være nyttig for å finne alt du trenger å vite om loppe- og flåttsesongen. Å fjerne dem fra kjæledyrets hud er ikke lett; det bør gjøres skikkelig. Hvis du ikke kan håndtere angrepet eller er uvitende om metodene for fjerning av skadedyr, kan du leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste.