Mygg er plagsomme sommerskadedyr som kan overføre sykdommer som West Nile-virus, Zika-virus og denguefeber. Hvis du bor i Florida, vet du hvor vanskelig det kan være å nyte uteplassen uten å bli bitt av disse skadedyrene. Heldigvis er det noen DIY-myggkontrollmetoder du kan bruke for å redusere myggbestanden i hagen din og beskytte deg selv og din familie.

Eliminer stående vann

Mygg trenger vann for å avle, så enhver beholder som holder vann i mer enn en uke kan bli en mygghekkeplass. Dette inkluderer fuglebad, blomsterpotter, bøtter, dekk og takrenner. Sørg for å tømme og rengjøre disse gjenstandene regelmessig eller dekk dem med et tettsittende lokk eller netting.

Bruk naturlige repellenter

Noen planter og oljer kan frastøte mygg naturlig. Du kan lage din egen spray ved å blande essensielle oljer som sitroneukalyptus, peppermynte eller tea tree med vann og eddik. Spray denne blandingen på huden, klærne og utemøblene for å holde mygg unna.

Installer vifter

Mygg er svake flyvere og tåler ikke sterk vind. Du kan bruke vifter til å lage luftstrømmer som avskrekker dem fra å lande på deg eller gjestene dine. Plasser vifter rundt terrassen, dekket eller verandaen din, og juster dem til å blåse i forskjellige vinkler og hastigheter.

Tenn stearinlys eller fakler

En annen måte å lage en myggfri sone på er å bruke stearinlys eller fakler som produserer røyk og varme. Mygg liker ikke røyk og vil unngå det så mye som mulig. Du kan bruke stearinlys eller fakler som inneholder citronellaolje eller andre naturlige ingredienser som frastøter mygg. Plasser dem rundt sittegruppen din og tenn dem før skumringen når myggen er mest aktiv.

Ansett en profesjonell

Hvis ingen av disse gjør-det-selv-metodene fungerer for deg, eller hvis du har et alvorlig myggangrep i hagen din, kan det hende du må leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste. En profesjonell kan vurdere situasjonen din og bruke passende behandlinger for å eliminere myggen og forhindre at de kommer tilbake. De kan også gi deg råd om hvordan du vedlikeholder hagen din og unngår fremtidige problemer.

Mygg er en plage og en trussel som du ikke trenger å tolerere i Florida-hagen din. Ved å følge disse tipsene kan du nyte uteplassen din uten å bekymre deg for å bli bitt av disse skadedyrene.