Hvert år bruker huseiere mange kroner på å rydde opp etter og reparere skader forårsaket av skadedyr.Fugler er ikke er unntak. Da er det godt å vite at fuglepigger hjelper mot fugler på taket og andre steder.

Duer

Duer elsker å raste på kantene av taket ditt på jakt etter middag eller bare nyte solen. De kan forårsake mye skade på taket, samt sette deg og ditt utendørs kjæledyrs helse i fare. Duer kan bære hvilken som helst av 60 overførbare sykdommer, inkludert West Nile Virus og Hystoplasmose. Avfallet etterlott av duene kan inneholde lopper, midd og flått. Det er viktig for huseiere å kvitte seg med duer så snart de ser dem ankomme.

En av de beste måtene å holde duer unna taket ditt er å installere fuglepigger på toppene og kantene.

Derfor fungerer duepigger: De fleste duer vil lande på toppen eller kanten av et tak først for å se seg rundt og forsikre seg om at de er trygge, de vil deretter gå rundt på taket og lete etter en god raste- eller hekkeplass. Fuglepigger gjør det umulig for duene å lande på områdene som piggene dekker. Hvis de ikke kan lande på taket ditt, vil de mest sannsynlig gå videre til et mer gjestfritt sted.

Det finnes mange typer fuglepigger

Det finnes alle plast pigglister samt plast med rustfrie pigger. De fleste fuglepigger kommer i to fots seksjoner og installeres enkelt ved hjelp av enten lim eller skruer. Når du installerer fuglepigger på taket ditt, vil du mest sannsynlig bruke lim, da spiker eller skruer vil sette hull i takmaterialet.

Fuglepigger av plast kommer vanligvis i en rekke farger for å matche taket ditt. Har du tegltak kan du få tak i de terrakottafargede piggene. Fuglepigger i plast pleier å være rimeligere enn modellen i rustfritt stål. De er laget av polykarbonatplast som ligner på frontlyktene på en bil, så de er veldig stive og vil vare en stund på taket.

Fuglepigger i rustfritt stål har en plastbunn med pigger i rustfritt stål. De er like enkle å bruke som plastpigger; de er bare mindre synlige når de er installert. Pigger i rustfritt stål kommer i to fots seksjoner og monteres enkelt ved hjelp av lim eller skruer. Igjen er det best å bruke lim på takapplikasjoner, da du ikke ønsker å lage hull i taket. Når de er installert, gjør piggene det praktisk talt umulig for større fugler som duer og måker å lande på takets topper og kanter.

Montere fuglepigger

Å installere fuglepigger er et flott DIY-prosjekt i helgen. Avhengig av alvorlighetsgraden av dueproblemet, kan de fleste pigginstallasjonsjobber ta mindre enn to til tre timer å fullføre. Det er viktig å gjøre en grundig opprydding før du installerer noen form for fuglekontrollsystem. Duer og andre fugler tiltrekkes av duften deres, så de vil prøve å lande og hekke på de samme stedene år etter år. Det er best å desinfisere og deodorisere området før fuglepiggene installeres. Vær forsiktig før du renser fugleavføring; fjern aldri tørket avføring, da du kan inhalere støvet, som kan bære sykdommer. Fukt alltid avføringen først og skrap den i søppelsekker for å kaste den.